Zotter nabízí čokoládové divadlo

laboko12.jpg V Rakousku se čokoláda Zotter těší takové popularitě, že její výrobnu navštíví každý rok přes 200 000 lidí, aby shlédli „čokoládové divadlo“. Udělejte si i vy čokoládový výlet.  

„Každou sobotu k nám přijíždí více než 2 000 hostů,“ říká Werner Luef, marketingový ředitel společnosti. Zotter je kultovním výrobcem čokolády z malé rakouské obce ve Štýrsku. Svoji „továrnu na čokoládu“ postavili tak, aby umožňovala návštěvníkům nahlédnout do tajů zpracování čokoládových bobů a výroby čokolády. Z pouhého nákupu čokolády se tak stává „továrna na zážitky“.

Zotter_fabrika.jpgTovárna na čokoládu společnosti Zotter v jižním Rakousku

To, co v čokoládovém divadle najdete, je opravdu impozantní. Můžete nejen vidět film o tom, jak majitel společnosti Joseph Zotter navštěvuje své pěstitele kakaových bobů v Jižní Americe, ale můžete sledovat kompletní postup čištění, pražení, zpracování a výroby čokoládových pamlsků. Celou prohlídkou vás provází český „mobilní průvodce“, který umocňuje vaše zážitky.

ochutnavka_zotter.jpgBěhem prohlídky ochutnáte nejrůznější příchutě čokolády

A že jich není málo. Během prohlídky, která není časově omezená, ochutnáte několik desítek příchutí čokolády. Celkem jich Zotter vyrábí téměř 70 ve více než 300 různých výrobcích. Mezi příchutěmi najdete poměrně běžné chutě, například mandle nebo nugát. Většina vyráběných tabulek čokolád má ovšem výjimečnější kombinace chutí, se kterými se většina z nás dosud nesetkala, jako například pomeranč-mandle-máta, brusinka-tymián, sezam-višeň, celer-lanýž-portské víno, třešňové brandy s marcipánem, mango, kaštan nebo muškátový oříšek-hroznové víno. Spektrum exotických příchutí by mohl pokračovat do nekonečna.  

zotter___okol__da1.jpg„Nabízíme dokonce takové příchutě jako růžový kokos nebo ryba,“ říká Luef. Slyšíme správně? Ryba v čokoládě? Ano, protože nic není pro Josefa Zottera tak výstřední, aby ji nevyzkoušel. „Jeden z našich nejprodávanějších výrobků je ručně vyráběná čokoláda s příchutí sýru, konopí a moka,“ říká marketingový ředitel. Na nedávné ochutnávce v Německu přítomným nejvíce chutnala čokoláda s kousky tyrolského špeku!

Výrobky Zotter obsahují od 30 do 100 procent kakaa. Zatímco čokoláda se 100 procentním obsahem kakaa je pro většinu z nás téměř nepoživatelná, pro alergiky je to jediná možnost, jak vychutnat čokoládu. Společnost vyrábí i veganské varianty se sojovým mlékem, nebo čokolády s ovčím mlékem místo kravského.

Josef_Zottter.jpgZakladatel společnosti Josef Zotter

Ve výrobním závodě ve štýrské obci Bergl je zaměstnáno na 100 lidí. Vysoce kvalitní a také drahé čokolády Zotter se prodávají převážně ve specializovaných velkoobchodech a prodejnách cukrovinek a čokolád. Od roku 2009 Zotter prodává čokoládu také ve formě čokoládových „cédéček“ pod značku Mitzi Blue. Ke každé příchuti si můžete na webu společnosti stáhnout do svého MP3 přehrávače adekvátní jazzovou skladbu, pustit video či stáhnout .  

Krodesigner_Gratze.jpgmě vynikajících chutí vlastních výrobků láká zákazníky na čokoládách Zotter také jejich pestrobarevný a rozmanitý vzhled obalů. Jsou dílem Andrease H. Gratze, umělce, který je dlouholetým přítelem Josefa Zottera. Již léta kreslí zábavné postavičky a tvary na obalech čokolád, podporující naši představivost a evokující lidi, žijící v zemích, odkud pochází suroviny na výrobu čokolád. Když stojíte před stojanem nebo regálem s čokoládami Zotter, připadáte si jako v obrazárně.

Ačkoli stěžejním výrobkem firmy Zotter je široká paleta 70 gramových tabulek čokolády, v cenách od 2,99 do 3,20 Euro, společnost vyrábí také pralinky, obalované ořechy, tekutou čokoládu a dalších téměř 300 výrobků.

zotter_prodejna.jpgProdejna čokolády Zotter v jejím hlavním sídle

Prodej čokolády (nebo čehokoli jiného) prostřednictvím zážitků je skvělý nápad. Firma Zotter proto kromě svého čokoládového divadla ve firemním sídle provozuje další prodejny. V Rakousku je to prodejna v Innsbrucku a Salzburgu, v Německu na podzim loňského roku otevřená prodejna v Essenu. Další prodejny jsou plánovány v Mnichově a Berlíně.

„Ačkoli zásobujeme okolo 8 000 prodejen po celém světě, žádná z nich nenabízí kompletní sortiment čokolád Zotter,“ vysvětluje Werner Luef proč jsou vlastní prodejny tak důležité.

Veškerá čokoláda používaná firmou Zotter pochází z ekologického zemědělství a je certifikována Fair trade. Aby firma ještě více dala za dost transparentnosti svých obchodních aktivit, plánuje vytvořit systém, který by zákazníkům umožnil najít konkrétnho pěstitele kakaa u každého výrobku.

Pokud se o prázdninách chystáte s dětmi do Rakouska nebo budete jen jižním Rakouskem projíždět do Chorvatska, nenechte si návštěvu čokoládového divadla ujít,rozhodně stojí za to.

Tip: www.zotter.at

Čokolády Zotter do České republiky dováží a na svém e-shopu prodává společnost Fair Trade Centrum.

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,