Zelenina z ekozahrady – pro radost i soběstačnost

Zelenina_obalka_1.jpg Intenzivní inspirace pro vytváření si krásného a jedlého ráje. Součástí filozofie knihy je osobní rozvoj a šťastnější život skrze změnu vnímání souvislostí, v souladu se svou zahradou.   

Kniha je určena všem, úplným začátečníkům i pokročilým pěstitelům, kteří touží po co nejpřirozenějších metodách péče o záhony i rostliny. Je jedinečným manuálem pro malé i velké zahrady a rodové statky. Nadchne i ty, kdo o zahradničení zatím třeba jen uvažují.

Dozvíte se, jak vybudovat harmonický plodící ekosystém (od dvou záhonů až po velké záhonoviště), jak do něj kromě celoročně dostupné a zdravé zeleniny začleňovat také bylinky, okrasné trvalky, vodní záhony, letní kuchyni, ochranné zídky nebo venkovní koupací vanu. Objevíte zároveň hojnost možností, jak svou úrodu chutně a snadno zpracovávat v kuchyni.

  • více než 1000 fotografií ze zahrady autorů, z mnoha let tvoření souběžně na dvou pozemcích, objasnění postupů, krok za krokem pomocí fotoseriálů
  • vyzkoušené metody pěstování založené na fungování, přírodních ekosystémů a tvorbě živé půdy
  • celý roční cyklus v záhonovišti, měsíc po měsíci, výběr nejvhodnějších plodin
  • drůbež v ekozahradě, přirozené krmení psů
  • propojení s každodenním životem, harmonicképrostředí, ekologické souvislosti

Kniha volně navazuje na bestseller Kompletní návod k vytvoření EKOZAHRADY a rodového statku, přelomový titul o permakulturním zahradničení, který komplexně postihuje design ekozahrady od nejmenších detailů, zeleniny, trvalek, květnaté louky a jezírek až po přesah do většího jedlého lesa.

Zelenina_obalka445.jpgO autorech

Jaroslav Svoboda

Získával své znalosti z oblasti permakultury a přírodních zahrad během zahraničních cest. Po návratu se začal věnovat designu ekozahrad a rodových statků. Vede stránky www.ekozahrady.com, píše články a fotografuje přírodu. Jeho ekozahradní a meditační kurzy jsou vyhlášené. Tvoří na mnoha hektarech vlastních pozemků jedlé ovocné a ořechovokaštanové lesy a zkoumá interakce rostlinných společenstev i jejich podrostů. V roce 2009 vydal knihu s názvem Kompletní návod k vytvoření ekozahrady a rodového statku, která se stala bestsellerem (prodáno přes 23.000 výtisků).

Lada Svobodová - spoluautorka knihy a autorka kapitoly Zelenina v kuchyni

Nyní žije svůj splněný sen – život na rodovém statku. Pečuje o záhonky zeleninové i okrasné, sleduje vývoj přírody na zahradě, zkoumá různé možnosti zpracování úrody a jejího využití v kuchyni jako potravy, gurmánského zážitku i léku.

Knihu vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz. K dostání na www.smartpress.cz a u všech dobrých knihkupců v celé ČR.

Zelenina_vnitrek.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,