Zahájení páté sezóny farmářských trhů na Jiřáku

R____ov___m__j_1.jpg Farmářské tržiště na Jiřáku v sobotu 25. ledna 2014 otevírá již svou pátou sezónu. Tento rok také čeká Jiřák jeden tržní den navíc a novinky z řad farmářů a výrobců.   

„Sezónu zahájíme tradiční českou zabijačkou, živou hudbou, a pokud počasí dovolí, tak také sezónní zeleninou a ovocem a čerstvými potravinami. Chceme otevření pojmout jako slavnost, protože se mimo jiné spousta fanoušků Jiřáku na „otevíračku“ moc těší“, říká Jiří Sedláček, předseda občanského sdružení Archetyp, které farmářské tržiště na Jiřáku organizuje.  

Během měsíce ledna a února budou na trhu celkem dvě zabijačky a to hned na zahájení 25. 1., kde představí své výrobky řezník a uzenář František Foltýn z Tismic a pak ve středu 12. 2. můžete ochutnávat zabíjačkové speciality Doupovských uzenin Josefa Pelanta. Nakoupit si můžete jitrnice, jelítka, ovar, prejt, tlačenku, zabijačkový guláš nebo zabijačkovou polévku. K uzeninám přijde vhod studené pivo anebo speciálně upravené horké bylinkové pivo. K zakousnutí pak budou čerstvé rohlíčky nebo kváskový chléb a pro ty, kteří milují sladké, budou koláče, dortíky nebo ručně vyráběné sušenky. Poslední únorovou sobotu 22. 2. se bude servírovat pikantní maďarský guláš a široká nabídka maďarských uzenin od Zsoltiho.

Plánem této sezóny je kromě nabídky kvalitních potravin návštěvníkům trhu také přidání jednoho tržního dne. Nový tržní den bude přidán po dobu hlavní sezóny českého ovoce a zeleniny. Návštěvníci se budou moci seznámit také s řadou nových tváří z řad farmářů a výrobců českých potravin. Více informací připravujeme a budeme o nich brzy informovat.

"Náplavku se chystáme otevřít již 15. 2., a její premiérové novinky této sezony si ještě chvíli necháme pro sebe", říká Jiří Sedláček.

Více informací najdete na www.farmarsketrziste.cz a www.facebook.com/ftpraha

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18         1 2 3
19 4 5 6 7 8 9 10
20 11 12 13 14 15 16 17
21 18 19 20 21 22 23 24
22 25 26 27 28 29 30 31
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,