Za studena lisované oleje od Hanys

Hanys_oleje120.jpg "Naše oleje tvoří sama příroda v semínkách bylin naší země. Na nás už zbývá jen vybrat ty nejpovedenější a šetrným postupem z nich vylisovat olej vysoké kvality. Ano, asi už tušíte – oleje nás baví," říká majitelka lisovny olejů Hana "Hanys" Marková.   

Hana_Markova_Hanys_oleje150.jpeg"Oleje lisujeme za studena bez používání rozpouštědel a vysokých teplot. Výtěžek oleje, lisovaného tímto způsobem, je velmi nízký. Šetrné zpracování ale zaručuje, že v oleji zůstane zachováno maximum živin – vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, který je chráněn přírodním vitaminem E, a další minerály i vitamíny,"  vysvětluje Hana Marková.

Kvalitní olej lisovaný za studena nikdy nepoužíváme na smažení, znehodnotili byste jej. Slouží převážně do salátů, studené kuchyně a k dochucení tepelně upravených pokrmů. "Naše oleje působí samozřejmě i jako kosmetika, pro lepší kvalitu vlasů a pleti," dodává Hana Marková.

Oleje Hanys mají vysoký obsah živin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů i minerálů, které jsou ve formě oleje snadno použitelné a to jak v kuchyni, tak i v každodenním životě. Můžete je používat také jako pleťové masky, masážní oleje či oleje do koupele.

Hanys_oleje_vse445.jpg

Využití olejů  Hanys

  • Slunečnicový krásně voní, doporučujeme hlavně do salátů, pomazánek, nebo na výrobu domácí majonézy. Můžete používat i na zakápnutí těstovin.
  • Řepkový všude tam kde se používá olivový olej. Řepkový olej je velmi kvalitní a je dle mého názoru nedoceněn.
  • Ostropestřec je ideálním prostředkem pro detoxikaci jater, doporučujeme jako ozdravnou kůru 1-2 čajové lžičky denně mezi jídly.
  • Len jako pomocník při snížení hladiny cholesterolu, do salátů, pomazánek, ale také na masáže pokožky a vlasové masky.
  • Makový se přidává do pečení, ale také se jím mohou zakápnout těstoviny na sladko, ovocné knedlíky, dezerty, vynikající je i pro zálivky ovocno-zeleninových salátů. Je vhodný při osteoporóze, špatné kvalitě vlasů a nehtů.
  • Dýňový je vhodný na dochucení téměř každého pokrmu mimo ryb. Plný olej inkoustové barvy se zelenkavým odleskem je úžasný na těstovinách, k pečeným masům i do zeleninových salátů či k finalizaci úžasné dýňové polévky.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,