Vyzkoušeli jsme za vás: hospůdka U Štepána ve Vojeticích

U_Stepana_Vojetice_maly.jpg A je to tady! Se zatajeným dechem přijíždíme ke stylové hospůdce U Štěpána ve Vojeticích v podhůří Šumavy. Dnes má název této restaurace magický zvuk díky pořadu Ano, šéfe!  

Když se před někým jen zmíníte, že zde chystáte poobědvat, objeví se na jeho tváři blažený zúčastněný úsměv a následuje otázka: A máte rezervaci? Podle webových stránek http://www.biofarmavojetice.cz/ i zkušenosti strávníků je totiž více než nutná. Po dvou týdnech neúspěšného volání na uvedené číslo se přesto chystáme zkusit to bez ní.

U_Stepana_Vojetice_Farma1.jpgPřijíždíme chvíli před otvírací dobou a děláme dobře. Sedáme na poslední volná místa ven pod pergolu. Rezervace jsou i venku a na zoufalce bez ní zbývají už jen dva stoly. V jedenáct jsou všechna místa obsazena a na hostech okolo je vidět napětí. Následuje příchod obsluhy a čtení v jídelním lístku, který je stručný a obsahuje samé pecky, které si zahrály i v Ano, šéfe! Rozhodování je těžké. Nakonec se rozhodneme ochutnat od každého trochu.

Na začátek se výborně hodí domácí paštika s brusinkami. Je lahodná, perfektně vychlazená a jen nás navnadí na to, co má přijít. Během chvilky nám na stole přistanou grilovaná hovězí žebra, roláda z hovězího pupku, jehněčí se špenátem, roštěnka (rumpsteak) s cibulovou krustou na přání připravená jako medium a domácí  hovězí burger s grilovanou zeleninou. Nevíme, kde začít. Všechno je výborné. Maso je tak dokonale připravené, že nemáte čas se zdržovat přílohou. Je to lahůdka. Opravdu, není co vytknout. Snad jen to, že maso i přes letní vedro rychle chladne a tím ztrátí i svou křehkost. Ale toto není zcela jistě vinou kuchaře ale nás, kteří chtějí ochutnat všechno a porce si podávají mezi sebou.

U_Stepana_Vojetice1.jpgProč jsme se ale rozhodli recenzovat tuto restauraci zde na bio-info.cz? Všechno hovězí maso totiž pochází z vlastního ekologického chovu masného plemene Charolais (dle webových stránek zde funguje i prodej ze dvora). Biofarma o rozloze 28 ha se nachází v šumavském podhůří na uzemí Přírodního parku Kochánov. Labužnický pocit z dobrého jídla navíc umocní i fakt, že se nejedná jen tak o nějakou anonymní flákotu. Skot se pase hned za chalupou na stráni v krásném koutě naší země. Navíc je jídlo připraveno lidmi, kteří jsou velmi sympatičtí. Řeknětě, komu by se nechtělo pojíst U Štěpána?

U_Stepana_Vojetice_Kravy1.jpg

Z jídelníčku:

Domácí paštika s brusinkami ... 65,-
Grilovaná žebra ... 195,-
Roláda z hovězího pupku ... 190,-  
Jehněčí se špenátem ... 190,-
Rumpsteak s cibulovou krustou ... 265,-
Domácí burger s grilovanou zeleninou ... 125,-       

Celkové hodnocení:  ****

  • Jídlo:                          *****   
  • Obsluha:                    ***      
  • Atmosféra:                ****

Legenda: ***** dokonalé, doporučujeme bez výhrad, **** vynikající s drobnými výhradami, *** nadprůměr, je třeba počítat s nedostatky, ** průměr, neurazí ani nenadchne, * nedoporučujeme, nestojí za návštěvu

Kontakt:

Hospůdka U Štěpána

Vojetice 9,  342 01 Sušice
tel.: 376 588 196
e-mail: ustepana@atlas_cz
http://www.biofarmavojetice.cz/hospudka.html

 

Zuzana___itkov___maly.jpgHodnotila Zuzana Čítková

 

 

PS: posílejte nám i vy vaše zkušenosti z restaurací, kde vaří z bioproduktů nebo domácích surovin, rádi uveřejníme.

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40       1 2 3 4
41 5 6 7 8 9 10 11
42 12 13 14 15 16 17 18
43 19 20 21 22 23 24 25
44 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,