Výsledky soutěže “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010

Slow_Food_Prague_1.jpg Soutěž “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010 zná své vítěze. Vyhlášeni byli na festivalu Česká chuťovka v Praze.  

Soutěž o dobrý tuzemský potravinářský výrobek “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010 je významným pokusem předvést spotřebitelské veřejnosti potravinářské výrobky s vysokými nároky na chuťové vlastnosti. A ještě k tomu výrobky, které neobsahují zbytečné ingredience ve svém složení a mají charakter vysoce jakostních a poctivých tuzemských potravin.

Letošní druhý ročník byl velmi důstojně zastoupen 54 výrobky od 24 tuzemských výrobců a skvěle doplňuje aktivitu festivalu Česká chuťovka pořádaného společností SYMPEX s.r.o. na pražské Kampě ve dnech 16.- 19. září 2010 a Slavnostem pražské šunky.

Tato soutěž velmi vhodně podpořila současný trend rozvoje výroby a spotřeby regionálních potravin, i když měla celorepublikový charakter. Přihlášené výrobky pocházely z různých regionů. Soutěžilo se v 8 kategoriích, nejsilněji byla zastoupena kategorie masných výrobků.

Hodnotitelská komise složená s vynikajících předních potravinářských odborníků, v čele s předsedkyní komise Ing. Slavomírou Vavreinovou, CSc., měla nelehký úkol. Téměř všechny přihlášené výrobky měly vysoký jakostní standard a vyhovovaly principu soutěže. Jejich senzorická úroveň byla velmi vysoká.

Hodnocení výrobků se uskutečnilo dne 9. září 2010. Vítězství v soutěži získalo 7 výrobků, které získávají titul a certifikát “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010 a sošku. Další 3 výrobky získávají DIPLOM.

Ocenění výrobci a výrobky titulem “Česká chuťovka 2010″ SLOW FOOD 2010:

  • BEAS a.s., Hradec Králové, pro výrobek Sváteční koláček
  • PEKAŘSTVÍ VALAŠSKÉ FRGÁLY, s.r.o., Velké Karlovice, pro výrobek Valašský Frgál
  • PORTUS PRAHA, obč. sdružení, pro výrobek Dobroty s příběhem
  • JANÍČEK&ČUPA, Židlochovice, pro výrobek Židlochovický pršut z kotlet
  • VÁHALA a spol. s r.o., Hustopeče nad Bečvou, pro výrobek Originální Váhalova šunka-výběrová
  • VERITAS spol. s r.o, Bošovice, pro výrobek révové víno Zweigeltrebe-Rosé pozdní sběr
  • Zbyněk Poštulka – LAHŮDKY MC TEROZ, Loštice, pro výrobek Loštický koláček se syrečkem

Dále jsou hodnotitelskou komisí oceněny výrobky s diplomem, který získali výrobci a výrobky:

  • “AGRO-LA”, spol. s r.o., Jindřichův Hradec, pro výrobek Jihočeský jogurt ve skle – MALINA
  • ZŘUD-MASOKOMBINÁT PÍSEK CZ, a.s., pro výrobek Otavská klobása
  • STAROČESKÁ KUCHYNĚ s.r.o., Vimperk, pro výrobek Maruščina Bašta a Čertík v lokši

Zdroj: Tisková zpráva Slow Food Praha

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,