Výsledky soutěže “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010

Slow_Food_Prague_1.jpg Soutěž “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010 zná své vítěze. Vyhlášeni byli na festivalu Česká chuťovka v Praze.  

Soutěž o dobrý tuzemský potravinářský výrobek “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010 je významným pokusem předvést spotřebitelské veřejnosti potravinářské výrobky s vysokými nároky na chuťové vlastnosti. A ještě k tomu výrobky, které neobsahují zbytečné ingredience ve svém složení a mají charakter vysoce jakostních a poctivých tuzemských potravin.

Letošní druhý ročník byl velmi důstojně zastoupen 54 výrobky od 24 tuzemských výrobců a skvěle doplňuje aktivitu festivalu Česká chuťovka pořádaného společností SYMPEX s.r.o. na pražské Kampě ve dnech 16.- 19. září 2010 a Slavnostem pražské šunky.

Tato soutěž velmi vhodně podpořila současný trend rozvoje výroby a spotřeby regionálních potravin, i když měla celorepublikový charakter. Přihlášené výrobky pocházely z různých regionů. Soutěžilo se v 8 kategoriích, nejsilněji byla zastoupena kategorie masných výrobků.

Hodnotitelská komise složená s vynikajících předních potravinářských odborníků, v čele s předsedkyní komise Ing. Slavomírou Vavreinovou, CSc., měla nelehký úkol. Téměř všechny přihlášené výrobky měly vysoký jakostní standard a vyhovovaly principu soutěže. Jejich senzorická úroveň byla velmi vysoká.

Hodnocení výrobků se uskutečnilo dne 9. září 2010. Vítězství v soutěži získalo 7 výrobků, které získávají titul a certifikát “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010 a sošku. Další 3 výrobky získávají DIPLOM.

Ocenění výrobci a výrobky titulem “Česká chuťovka 2010″ SLOW FOOD 2010:

  • BEAS a.s., Hradec Králové, pro výrobek Sváteční koláček
  • PEKAŘSTVÍ VALAŠSKÉ FRGÁLY, s.r.o., Velké Karlovice, pro výrobek Valašský Frgál
  • PORTUS PRAHA, obč. sdružení, pro výrobek Dobroty s příběhem
  • JANÍČEK&ČUPA, Židlochovice, pro výrobek Židlochovický pršut z kotlet
  • VÁHALA a spol. s r.o., Hustopeče nad Bečvou, pro výrobek Originální Váhalova šunka-výběrová
  • VERITAS spol. s r.o, Bošovice, pro výrobek révové víno Zweigeltrebe-Rosé pozdní sběr
  • Zbyněk Poštulka – LAHŮDKY MC TEROZ, Loštice, pro výrobek Loštický koláček se syrečkem

Dále jsou hodnotitelskou komisí oceněny výrobky s diplomem, který získali výrobci a výrobky:

  • “AGRO-LA”, spol. s r.o., Jindřichův Hradec, pro výrobek Jihočeský jogurt ve skle – MALINA
  • ZŘUD-MASOKOMBINÁT PÍSEK CZ, a.s., pro výrobek Otavská klobása
  • STAROČESKÁ KUCHYNĚ s.r.o., Vimperk, pro výrobek Maruščina Bašta a Čertík v lokši

Zdroj: Tisková zpráva Slow Food Praha

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červen rgt
Po Út St Čt So Ne
23 1 2 3 4 5 6 7
24 8 9 10 11 12 13 14
25 15 16 17 18 19 20 21
26 22 23 24 25 26 27 28
27 29 30          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,