Vyhlášení soutěže o dobrý potravinářský výrobek 2011

Ceska_chutovka.jpg Soutěž Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká Chuťovka“ Slow Food 2011 vyhlášena.  

Slow Food®Prague letos pokračuje již třetím ročníkem soutěže v oceňování kvalitních a poctivých tuzemských potravin: 

Dobrý tuzemský potravinářský výrobek  „Česká chuťovka“ SLOW FOOD 2011

Cílem soutěže je zviditelnění dobrých domácích potravin pocházejících odkudkoli z České republiky. Vyhodnocení provede odborná nezávislá porota sestávající ze zástupců mnoha odvětví potravinářského průmyslu, ale i odborného školství, veterinární správy atd.

„Snahou naší  soutěže je upozornit spotřebitele na kvalitní a původní výrobky všech našich regionů. Tyto výrobky ani jejich výrobci nemusejí mít zrovna věhlasný název, kolikrát se jedná i o výrobky malých či rodinných firem, které se tímto představí širší veřejnosti“, řekla Blanka Turturro, zástupkyně Slow Food®Prague.

Termíny

  • Ukončení příjmu posledních přihlášek: dne 20. září 2011.
  • Příjem výrobků: dne 5. a 6. 10. 2011 dle podmínek přihlášky (Výzkumný ústav potravinářský Praha)
  • Vyhlášení vyhodnocených výrobků: 13. října 2011 na Zemědělském muzeu v Praze.

Potřebné informace jsou v přihlášce, která je i na www.slowfood.cz

Kritéria

Požadovaná kritéria, která přihlášené výrobky musí splňovat, jsou již tradičně: dobrý, čistý a fair. Znamená to, že výrobek musí být dobrý, tedy mít odpovídající chuť. Dále musí být čistý, tj. vyroben bez zbytečně přidaných látek škodících lidskému zdraví v souladu s životním prostředím. Třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, tzn., že za něj spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu. Důležité při posuzování toho, odpovídá-li výrobek kriteriím výrobků Slow Food pro zařazení do soutěže Slow Food Prague 2010, bude i původ. Přihlašovaný výrobek je od českého výrobce a obsahuje převahu českých surovin.

Vyhlášení v Zemědělském muzeu na “České chuťovce”
Slavnostní předání cen bude dne 13. října 2011 v Zemědělském muzeu na Letné v Praze 7 za přítomnosti veřejnosti i médií.

Přihláíšku je třeba zaslat na adresu:
Sympex Group, s. r. o., Na Balkáně 2532/82, 130 00 Praha 3 nebo weber@sympex_cz

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44             1
45 2 3 4 5 6 7 8
46 9 10 11 12 13 14 15
47 16 17 18 19 20 21 22
48 23 24 25 26 27 28 29
49 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

františek: jen jsem se nikde nedočetl jak chtějí výpadek vajec z klecového chovu...
Klecovým chovům odzvonilo,
Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,