Vyhlášení soutěže o dobrý potravinářský výrobek 2011

Ceska_chutovka.jpg Soutěž Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká Chuťovka“ Slow Food 2011 vyhlášena.  

Slow Food®Prague letos pokračuje již třetím ročníkem soutěže v oceňování kvalitních a poctivých tuzemských potravin: 

Dobrý tuzemský potravinářský výrobek  „Česká chuťovka“ SLOW FOOD 2011

Cílem soutěže je zviditelnění dobrých domácích potravin pocházejících odkudkoli z České republiky. Vyhodnocení provede odborná nezávislá porota sestávající ze zástupců mnoha odvětví potravinářského průmyslu, ale i odborného školství, veterinární správy atd.

„Snahou naší  soutěže je upozornit spotřebitele na kvalitní a původní výrobky všech našich regionů. Tyto výrobky ani jejich výrobci nemusejí mít zrovna věhlasný název, kolikrát se jedná i o výrobky malých či rodinných firem, které se tímto představí širší veřejnosti“, řekla Blanka Turturro, zástupkyně Slow Food®Prague.

Termíny

  • Ukončení příjmu posledních přihlášek: dne 20. září 2011.
  • Příjem výrobků: dne 5. a 6. 10. 2011 dle podmínek přihlášky (Výzkumný ústav potravinářský Praha)
  • Vyhlášení vyhodnocených výrobků: 13. října 2011 na Zemědělském muzeu v Praze.

Potřebné informace jsou v přihlášce, která je i na www.slowfood.cz

Kritéria

Požadovaná kritéria, která přihlášené výrobky musí splňovat, jsou již tradičně: dobrý, čistý a fair. Znamená to, že výrobek musí být dobrý, tedy mít odpovídající chuť. Dále musí být čistý, tj. vyroben bez zbytečně přidaných látek škodících lidskému zdraví v souladu s životním prostředím. Třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, tzn., že za něj spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu. Důležité při posuzování toho, odpovídá-li výrobek kriteriím výrobků Slow Food pro zařazení do soutěže Slow Food Prague 2010, bude i původ. Přihlašovaný výrobek je od českého výrobce a obsahuje převahu českých surovin.

Vyhlášení v Zemědělském muzeu na “České chuťovce”
Slavnostní předání cen bude dne 13. října 2011 v Zemědělském muzeu na Letné v Praze 7 za přítomnosti veřejnosti i médií.

Přihláíšku je třeba zaslat na adresu:
Sympex Group, s. r. o., Na Balkáně 2532/82, 130 00 Praha 3 nebo weber@sympex_cz

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,