Veletrh Slow Food ve Stuttgartu se opět hlásí o pozornost

slow_food_logo_1.jpeg Již v polovině dubna se otevřou brány stuttgartského výstaviště a pozvou všechny labužníky k dlouhé tabuli. Od 13. do 17. dubna se koná již pátý ročník mezinárodního veletrhu Slow Food 2011.  

V minulém roce se konal již čtvrtý ročník velmi úspěšného veletrhu Slow Food ve Stuttgartu, na kterém byla Česká republika partnerkou zemí. "Slow" zastupuje vědomou volbu stravy a svědomitou přípravu. Jde o to najít si v průběhu dne potřebný čas na jídlo a pití.

Slow_food_Stutgart.jpgFilozofii Slow Food vystihují tři slova: "Dobrý, čistý a fair." To, co jíme a pijeme, by mělo být ze surovin dobré kvality, vyrobeno čistě - bez přidaných látek - a zároveň by zemědělec i zpracovatel měli za svůj produkt obdržet férovou cenu. Nad tím vším stojí "udržitelnost" - vyžadující ještě více než "eko" nebo "bio" - tedy důsledně dbající na to, aby i budoucím generacím zůstalo přirozené životní prostředí se všemi zdroji pro zdravou, chutnou stravu.

Účast v roce 2010:

Účast 13 českých a moravských regionálních firem na mezinárodním veletrhu dobrých chutí, veletrhu Slow Food 2010 ve Stuttgartu, konaného od 15. do 18. dubna 2010, se opravdu velice povedla. Čtyřdenní veletrh regionálních lahůdek vyráběných podle tradičních receptur a bez chemických přísad navštívilo 65 000 návštěvníků.  Celého veletrhu, který byl umístěn ve dvou halách, se zúčastnilo bezmála 400 vystavovatelů převážně z Německa, ale i z Itálie, Francie a Rakouska. V rámci celého doprovodného programu byl dán také prostor prezentaci českých specialit.

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31           1 2
32 3 4 5 6 7 8 9
33 10 11 12 13 14 15 16
34 17 18 19 20 21 22 23
35 24 25 26 27 28 29 30
36 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,