VEGETARIÁNSKÁ ZABIJAČKA – přijďte na benefiční oběd s netradičním menu a cimbálovou muzikou

Hostetin_Centrum.jpg Vegetariáni a vegani – zpozorněte. Konečně budete mít možnost i vy ochutnat zabijačkové pochoutky, které vám byly dosud zapovězeny a byly výsadou milovníků masa.   

Tatarák, prejt, škvarková pomazánka… v bezmasém podání. S velmi neobvyklou benefiční akcí přichází v sobotu 19. ledna 2019 Centrum Veronica Hostětín. Kromě netradičního obědového menu nabízí i cimbálovou muziku.

Oběd podávaný ve 13 hodin zahrnuje sedm pečlivě sestavených chodů. Začíná se klasicky, jako na zabijačce – přípitkem domácí slivovicí či višňovkou. Potom již následují předkrmy – (ne)škvarková pomazánka s domácím kváskovým chlebem a vyladěný pohankový tatarák s topinkou. Polévka je falešná zabijačková – ale poctivá. Jako hlavní chod si budete moct vychutnat labužnický prejt z fazolek adzuki jako závitek v zelném listu, jemné bramborovo-dýňové pyré, karamelizovanou pečenou červenou řepu. Chuťový zážitek doplní dezert - voňavé jablíčko v těstíčku, se skořicí a jogurtovým přelivem a fairtradová káva či bio jablečný mošt. 

vegezabijacka.jpgAž strávníkům jídlo tzv. „slehne“, začíná druhá část programu – cimbálová muzika Koménka. Bude hrát k poslechu, ke zpěvu a možná i k tanci až do 17. hodiny.

Akce je benefiční. Takže vás bude moct těšit, že svojí účastí přispějete i na dobrou věc. Výtěžek bude věnován na budování nového zázemí pro ekologickou výuku dětí a handicapovaných v přírodní zahradě v Hostětíně. Drobný benefiční finanční příspěvek je (spolu s cimbálovkou a obědem) zahnut již v ceně vstupného, která činí 650 Kč na osobu, ale budete-li chtít, můžete jej i navýšit.

„Z původní recese se vyvinula akce, která má docela hluboký smysl“, říká Marie Křiváková, ředitelka Centra Veronica. „Jednak propagujeme vegetariánství jako zdravý životní styl a jako směr, kterým bychom se měli ubírat, pokud chceme reagovat na změnu klimatu. Nadměrný chov dobytka k ní totiž velmi přispívá. A za druhé se jedná o akci, která bude mít konkrétní výstup – nejen zábavu a potěšení účastníků, ale také umožní vybudovat nový prostor v přírodní zahradě, kde se mohou děti i dospělí učit i relaxovat.“ 

Netřeba asi dodávat, že o tuto akci očekávají v Hostětíně velký zájem, takže je nutno si co nejdříve rezervovat stůl, na mailu katerina.svachova@veronica_cz. Podrobné informace o akci najdete zde

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,