Veganské restauraci Plevel se daří

Plevel_logo110.jpg Úspěšná veganská restaurace a galerie Plevel otevírá v Praze druhou provozovnu.   

Po necelých dvou letech, kdy restaurace a galerie Plevel úspěšně obhájila své působení v Krymské ulici v pražských Vršovicích, do kterého vstupovala sloganem „I bohémové žijí zdravě!“, se majitelé společnosti Bio Plevel restauratér Vojtěch Jílek a podnikatel Karel Janeček rozhodli své působení rozšířit také do centra hlavního města - Jindřišské pasáže, konkrétně do prostor bývalé kavárny Café Peroutka. Provoz nové restaurace bude zahájen ve čtvrtek 19. 2. v 18 hodin společenským večerem nazvaným Wild Green Party. 

„Restaurace Plevel je důkazem, že pečovat o své zdraví prostřednictvím toho, co jíme, jde také chutně
a zábavně,“
říká spolumajitel obou restaurací Karel Janeček, který se stal příznivcem zdravé stravy
a investorem v Bio Plevel, s. r. o. v loňském roce.

Návštěvníky podniku ve čtvrtek čeká nejen speciální uvítací menu, ale také pestrý program do pozdních hodin. Atmosféru k večeři navodí piano v podání De Kolt - Veroniky Jílkové a Martina Buchty, po osmé hodině nebude chybět slovo majitelů, tedy Vojtěcha Jílka a Karla Janečka. O zdravé výživě a profesionálním sportu promluví Ivan Rybařík, zakladatel nadace Čistý sport, ale také horolezec Honza "Tráva" Trávníček, který v loňském roce spolu s Radkem Jarošem úspěšně vystoupil na vrchol K2 a který zde promítne krátký dokument o svém výstupu. Od 21 hodin se o taneční zábavu postará DJ Mardoša. Jedním z hostů večera bude filmový producent Petr Vachler, letitý zastánce veganství.  Nabídku jídel zpestří nefiltrovaná a speciální piva z nově založeného Zemského pivovaru.

Společnost Bio Plevel, s. r. o. kromě veganské kuchyně nabízí v Krymské ulici také řadu přednášek
a kulturních akcí a svou dosavadní dramaturgii hodlá uvádět také v Jindřišské pasáži.  „Mou hlavní motivací, proč chci šířit veganství je odpovědnost nejen k osobnímu zdraví, odpovědnost společenská vůči obyvatelům naší planety, kteří hladoví, ale je to také respekt ke zvířatům a životnímu prostředí,“ doplňuje Vojtěch Jílek, zakladatel společnosti.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31       1 2 3 4
32 5 6 7 8 9 10 11
33 12 13 14 15 16 17 18
34 19 20 21 22 23 24 25
35 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,