Vánoční PROBIO tipy

PROBIO_logo_vanoce.jpg Také už přemýšlíte, jakými dobrotami letos na vánoce překvapíte svou rodinu a přátele?    

Nechte se inspirovat tipy, recepty a osvědčenými radami od společnosti PROBIO. Pomůžeme s výběrem ingrediencí, které vás nezklamou. Vaše vánoční pokrmy s nimi budou báječně chutnat, prospějete svému zdraví a přispějete k ochraně celé planety.

V době 12.11-23. 12. 2018 máte možnost pořídit vybrané biopotraviny za akční ceny. Navštivte e-shop PROBIO

Co se nám osvědčilo, a můžeme vám doporučit:

  • Zakomponujte do těst na cukroví celozrnné mouky, stačí zpočátku třeba jen 1/3, i tak pokrm obohatíte o důležité živiny a vlákninu, která dělá našemu zažívacímu systému moc dobře.
  • Do nejjemnějších receptů se hodí čistě mouka bílá, použijte jemně namletou mouku ze špaldy, má jedinečnou oříškovou vůni i chuť.
  • Žitná mouka do perníčků to je klasika.  V celozrnné podobě je zdravější variantou a nese v sobě chuť a vůni celého zrna, vypěstovaného v čisté půdě přirozeným způsobem.
  • Na bezlepkové pečení použijte praktickou bezlepkovou směs, namíchali jsme ji z čerstvě umletých bio mouk – pohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové
  • Kokos, ořechy a mandle jsou skvělé suroviny do nepečených a RAW receptů, po rozmixování s dalšími ingrediencemi z nich můžete tvořit kuličky či placičky a obalit v kakau či skořici, tělu dodají cenné mastné kyseliny a bílkoviny.
  • Agávový sirup představuje výtečnou alternativu k cukru, stejně dobře fungují i předem namočené rozmixované rozinky.

Všechny suroviny a recepty naleznete na webu www.probio.cz

Krásné vánoční přípravy vám přeje tým PROBIO

PROBIO_tipy.jpgŽitné perníčky

  • 400 g celozrnné žitné mouky Bioharmonie (Probio)
  • 1/2 lžíce perníkového koření
  • 50 g lískových oříšků Bioharmonie
  • 120 g másla
  • 2 šťastná vejce
  • 100 g medu (4 lžíce)
  • ½ lžičky jedlé sody
  • citrónová kůra z ½ chemicky neošetřeného citrónu
  • špetka soli

Postup:

Do mísy prosejte mouku, přidejte jed­lou sodu, perníkové koření, sůl, najemno namleté oříšky a promíchejte. Přidejte rozehřáté máslo, vejce, med a najemno nastrouhanou citrónovou kůru. Vytvoř­te hladké těsto. Těsto dejte do lednice na 1 hodinu až na 2 dny. Znovu jej propra­cujte a vyválejte na požadovanou tloušťku. Pro tenké perníčky 2-3 mm, pro silnější 5 mm. Vykrájejte a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 7-8 minut. Perníčky můžete zdobit bílkovou polevou nebo je potřít vejcem.

Per____ky_z___itn___mouky_maly.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,