Vánoční PROBIO tip

PROBIO_logo_NOVE_110.jpg Dopřejte svému vánočnímu cukroví a štědrovečerním pokrmům opravdové suroviny v bio kvalitě.  

"Jsme přesvědčeni, že kvalita je přínosnější než kvantita. V našich biopotravinách spojujeme přínos jak pro naše tělo a zdraví, tak pro naši planetu", říká Barbora Hernychová ze společnosti PROBIO.

Ve vánočním PROBIO tipu přináší PROBIO čerstvé mouky ze svých bio mlýnů, obilniny ze svých polí a další suroviny od ekologických farmářů.

Pro vaše vánoční pečení, zimní pokrmy, sváteční menu a slavnostní chvíle až do 23/12 za speciální ceny na www.probio.cz/biopotraviny

PROBIOTIP_listopad_prosinec_2019_A4_2_orez.jpgChcete-li se s biopotravinami od PROBIO seznámit blíže a ochutnat je, máte možnost účasti na Vánoční PROBIO tour.

"Až do 15.12. posíláme ke všem objednávkách v našem e-shopu sadu receptů na vánoční vaření a pečení z bio surovin", dodává Hernychová. 

Dva tipy na recepty nabízíme i vám: 

Celozrnné linecké s mákem a povidly

1 plech

Suroviny:

  • 200 g hladké špaldové celozrnné mouky Probio
  • 20 g máku
  • 25 g moučkového cukru Probio
  • 1 žloutek
  • 120 g másla
  • Povidla na potření

Postup:

Suroviny na těsto zpracujte dohromady. Těsto zabalte do fólie a nechte přes noc odpočívat.

Těsto nechte trochu povolit a poté na pomoučené ploše vyválejte na plát silný asi 2 mm. Vykrajujte tvary pečiva, z nichž polovina bude mít uprostřed vykrojený menší otvor.

Pečivo položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 8 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

Slepujte povidly.

makov___lineck___15.jpgRozinkové hvězdičky

1 plech

Suroviny:

  • 50 g rozinek
  • 40 g mandlí
  • 100 g hladké mouky z červené pšenice Probio
  • 30 g jemných ovesných vloček Probio
  • 40 g másla
  • 1 žloutek
  • Na ozdobení: čokoláda nebo bílková poleva

Postup:

Rozinky s mandlemi rozsekejte v robotu na lepivou konzistenci.

V míse smíchejte rozinky s mandlemi s moukou, ovesnými vločkami, změklým máslem a žloutkem. Vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu v lednici ztuhnout.

Z těsta vyvalujte na pomoučeném vále placku silnou asi 0,5 cm. Vykrajujete z ní libovolné tvary. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte dozlatova asi 6-7 minut.

hv__zdi__ky_1.jpg

Inspirace recepty od vareniste.cz

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
36   1 2 3 4 5 6
37 7 8 9 10 11 12 13
38 14 15 16 17 18 19 20
39 21 22 23 24 25 26 27
40 28 29 30        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,