V jídelních vozech Českých drah se objevily biopotraviny

Kodan_talir_1.jpeg S podzimem čekají zákazníky jídelních vozů Českých drah další novinky. V nabídce se objeví sezónní pokrmy a mezi nimi hlavní jídlo vyrobené z biopotravin.   

Vepřová pečeně na víně s dýní Hokaido a šťouchanými bramborami je vůbec první pokrm podávaný na palubě našich vlaků, který byl vyroben výhradně ze surovin od certifikovaných českých biofarem.

Speciálně pro výrobu tohoto pokrmu musela být centrální výroba JLV certifikována pro zpracování a výrobu BIO pokrmů. Cena je stanovena na 129 Kč. „Zařazení tohoto druhu pokrmu na jídelní lístek jsme plánovali již delší dobu a reagujeme tím na rostoucí poptávku po BIO produktech. Další rozšíření nabídky s označením BIO bude záviset na skutečném zájmu našich zákazníků ve vlacích,“ říká generální ředitel společnosti JLV Bohumír Bárta.

Podzimní nabídku nově zpestří také kuřecí prsíčko plněné restovanou slaninou a sýrem Madeland podávané s opékanými bramborami (189 Kč), taštičky plněné tvarohem zalité omáčkou z lesního ovoce (45 Kč) nebo zelná přesnídávková polévka s klobásou (49 Kč). Ve stálé nabídce samozřejmě zůstávají nejoblíbenější „bestsellery“ české klasiky, například svíčková na smetaně s houskovými knedlíky (129 Kč), nebo kuřecí řízek ve variantách s bramborovým salátem nebo opečenými bramborami (129 Kč). Uvedené ceny platí pro území ČR.

nova_gastronomie_jlv445.jpgV sezónní nabídce i ve stálém jídelním lístku restauračních vozů ČD se servisem JLV tak pokračuje koncept „Nová gastronomie“, a to jak rozsahem a kvalitou podávaných jídel, tak dostupnou cenou. Bohumír Bárta k tomu dodává: „Nová gastronomie 2012 přináší na každé roční nějakou novinku, aby pravidelní zákazníci během cesty mohli vyzkoušet změnu a ostatní měli dobrý pocit z dalšího zlepšení úrovně poskytovaných služeb i nabídky pokrmů.“  

Společnost JLV v současnosti poskytuje gastronomický servis v restauračních vozech a bistrovozech ve 23 spojích v České republice a na mezinárodních linkách například do Hamburku, Berlína, Mnichova, Vídně, Budapešti a Varšavy. Jen ve vlacích SC Pendolino navštíví klimatizované bistro BLUE BAR více než 10 000 zákazníků měsíčně.

Zdroj: tisková zpráva JLV

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48             1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
1 30 31          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,