V Hostětíně vás naučí přípravu pěti kompletních podzimních menu.

kurz_hostetin110.jpg Bio jehněčí a zelenina z regionu mohou provonět i vaši kuchyni.   

5 druhů předkrmů, 5 druhů polévek, 5 hlavních chodů a 5 dezertů. Vše z kvalitního bio jehněčího masa či ze sezónní zeleniny a ovoce z regionu Bílých Karpat. To bude náplní kurzu vaření, který se koná v neděli 20. listopadu 2016 v Hostětíně.  V tamním ekologickém centru Veronica totiž vaří bio, sezónně, regionálně – a mohou vás to také naučit.

V kompletním menu je zařazena řada netradičních pokrmů. V předkrmech se účastníci naučí připravit třeba zapékané hrušky se sýrem, pomazánku z pečeného česneku či mrkvový dip. Mezi suroviny pro polévky patří mangold, špenát, křen, celer či dýně – a můžete „vykouzlit“ hovězí  polévku s křenem, čočkovou se špenátem a dýní, krémovou polévku z jablek a celeru, zimní zeleninovou či mangoldovou.

Chuťové pohárky rozhodně potěší nabídka hlavních chodů: . jehněčí kýta na pórku + bramborovo – celerové pyré, pečený jehněčí hřbet na zelenině + pepřová ovesná kaše, jehněčí kotletky s tymiánem + šťouchané brambory, jehněčí parmazánové řízečky + šťouchané brambory, jehněčí kýta s bylinkami + pečené brambory.

A jako desert připraví účastníci pod vedením lektorky muffiny z červené řepy, trhance s jablky a rozinkami, špaldovou buchtu s jablky, krémový jablečný koláč a tvarohový koláč.

Kromě přípravy chutných pokrmů pod vedením paní Jany Otrubové se účastníci se dozvědí i to, kde v regionu nakoupit kvalitní maso, zeleninu bez chemie či čerstvé mléko.

„Tím, že v Centru Veronica vaříme s využitím biopotravin a sezónních a regionálních potravin, snižujeme zátěž na životní prostředí, především z dopravy. Lidé by se měli naučit jíst tak, jak to bylo běžné v minulosti – to, co získají z blízkého okolí. Dnešním problémem je, že lidé nevědí, kam mohou chodit nakupovat kvalitní suroviny. I na to jsme mysleli a pozvali jsme na kurz regionálního zemědělce, pana Jana Žáka z Farmy Rudimov, který dodává bio jehněčí a hovězí maso nejen nám, ale do celé republiky.“, objasňuje Zdeňka Psotová, organizátorka kurzu.

kurz_hostetin445.jpgKurz vaření z regionálních potravin se koná díky projektu, který je finančně podpořen z Ministerstva zemědělství.

Na kurz vaření se lze přihlásit na e-mailu zdenka.psotova@veronica_cz nebo na telefonu 572 630 670. Cena kurzu je 600 Kč.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Dáváte při nákupu kávy a čokolády přednost fair trade výrobkům?
Kupuji jen fair trade. 62%
Pokud je v nabídce prodejny, upřednostním. 27%
Občas vyzkouším. 6%
Ne. 3%

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40 1 2 3 4 5 6 7
41 8 9 10 11 12 13 14
42 15 16 17 18 19 20 21
43 22 23 24 25 26 27 28
44 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,
Roman: druhým rokem dělám právě prevenci ohledně varroa. A to tím že vždy...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Monika: Dobrý den,krásně jste to shrnul,sepsal.Ani nevím kdy jsem prvně vyprala...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,