V českých restauracích nejvíce vadí kouření

Největším nešvarem českých restaurací je kouření během jídla. Jako problém jej označilo 42 % z více než tisícovky respondentů internetové ankety agentury CzechTourism.  

Kromě kouření lidem v restauracích vadí i neochotná obsluha nebo hlučná hudba. O tom, zda se v českých restauracích bude kouřit nebo ne, se vedou letité spory. Zatímco strávníky cigaretový kouř při jídle obtěžuje, legislativci jsou mnohem tolerantnější. Podle poslední novely tzv. protikuřáckého zákona stačí, když restaurace označí nálepkou, zda je zařízení kuřácké/nekuřácké nebo zda jsou tu oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. 

Hned po cigaretovém odéru by lidé vylepšili obsluhu. S její neochotou se totiž potýká 21 % respondentů internetové ankety. Kvalitu podávaného jídla vidí jako problematickou 14 % lidí a nahlas puštěné rádio se nelíbí 8 %. Nedostatek čistoty a dlouhé čekání na jídlo pak připadá nesnesitelné méně než 7 % respondentů, zatímco úplně spokojeno odchází pouze 1 % dotázaných.

Největším problémem českých restaurací tak není to, proč sem lidé vlastně chodí - tedy jídlo samotné. Dobrý kuchař se může snažit, ale vše mohou zkazit jeho kolegové „na place“ v kombinaci s nepříliš lákavým prostředím.
Proto také k získání certifikace Czech Specials, kterou propaguje agentura CzechTourism spolu s profesními organizacemi, nestačí jen zařazení národních specialit do jídelníčku. Každá restaurace, která má o certifikát zájem, musí splnit řadu kvalitativních kritérií. Mezi nimi je třeba požadavek na čistotu prostor, důsledné oddělení kuřáckých a nekuřáckých částí nebo příjemná a přátelská obsluha.

Výsledky ankety: Co vám nejvíce vadí v českých restauracích?

1. Kouření během jídla 42 %
2. Neochotná obsluha 21 %
3. Špatné jídlo 14 %
4. Hlučná hudba 8 %
5. Nedostatek čistoty 7 %
6. Dlouhé čekání na jídlo 6 %
7. Nic mi nevadí 1 %
8. Jiné 1%

Do ankety na portále www.kudyznudy.cz se během ledna 2011 zapojilo 1045 lidí.

Zdroj: Food-Service

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,