V Brně otevřela Mikrofarma

mikrofarma_logo_oval_color.jpg V Brně otevírá unikátní projekt zrárny a prodejny farmářského masa - Mikrofarma  

Kde bez zdlouhavého objíždění farem nebo trhů seženu kvalitní maso z malých a šetrných chovů? Bude v ideální kondici ke konzumaci? A poradí mi s jeho přípravou zkušení odborníci?

Všechny problémy najednou řeší Mikrofarma: zrárna, bourárna a prodejna farmářského masa v jednom, sídlící přímo v Brně, jejíž provoz odstartoval v úterý 6. 5. 2014. Mikrofarma je jedinečná jak kvalitou sortimentu, tak transparentností původu veškerého zboží, vysokým standardem prodeje  a inovativním způsobem komunikace se svými zákazníky.

n__v__st___mikrofarma445.jpg„Nechali jsme si zakázkově vyvinout software na sledování původu masa i ostatních produktů v nabídce. U nás nejen zjistíte, z jaké farmy, jakého plemene, stáří a pohlaví zvíře bylo, ale i kde přesně bylo chováno, jak bylo krmeno a další údaje. A to u každého kusu. Tyto údaje jdou celou dobu zpracování až ke konečnému spotřebiteli, rádi bychom tedy dokázali, aby například nejen u steaku, ale třeba i u tlačenky či taliána bylo dohledatelné pomocí QR kódu na etiketě, z jakého kusu pochází, včetně jeho historie“, říká Alan Munteanu, zakladatel a spolumajitel Mikrofarmy.

Právě celému procesu nakládání s masem věnuje Mikrofarma mimořádnou pozornost. „Mikrofarma má podtitul brněnská zrárna a řeznictví s úctou k masu. Jedná se tedy o podnik spolupracující se sedláky a výrobci, kteří poskytují zvířatům welfare, krmí je jejich přirozenou potravou a dávají jim dostatek životního prostoru, tedy nejlépe volné chovy, pastviny – například Biofarma Sasov nebo Horňácká farma. Vybudovali jsme prostory vybavené moderní technologií, které slouží ke zrání hovězího masa za sucha ve visu po dobu několika týdnů, dále chladírny pro skladování dalších druhů masa a bourárnu. Současně jsme ve stejné budově na Selské ulici zrekonstruovali prodejnu, která nabízí kompletní sortiment  masa v optimálním stavu ke konzumaci - tedy hovězí zralé – s výraznější vůní i chutí a mnohem jemnější konzistencí, divočinu odleželou, kuřata čerstvá. Brňané už tedy nebudou odkázáni na závozní den každého jednotlivého farmáře, maso ihned po porážce nebo předem zabalené standardizované porce.“, dodává Alan Munteanu.

Kromě nejkvalitnějšího hovězího z masných plemen, vepřového z přeštíků a kuřecího z volného chovu od regionálních farmářů vede Mikrofarma i ty druhy masa, které bylo doteď umění sehnat: jehněčí, kůzlečí, bio perličky, zvěřinu nebo králičí. 

Mikrofarma_Marek_Rericha_2.jpgŘezník, Marek Řeřicha, slibuje zákazníkům také kompletní servis: „Maso na přání upravíme, vykostíme nebo nameleme. Zabalíme je do speciálních přepravek nebo zavakuujeme, podle přání.” Vedle vlastních klobás, škvarků, paštik a dalších uzenářských pochoutek nabídne Mikrofarma ochutnávky typických specialit z Moravy i blízkých evropských regionů.

Z Mikrofarmy si zákazníci můžou rovnou odvézt i know-how přípravy a další ingredience. „Když si koupíte maso, nabídneme vám k němu návod na zpracování, prověřený recept šéfkuchaře spřízněné restaurace La Bouchée, zeleninu na vaření, salát nebo přílohu, sýr po jídle, k tomu domácí kváskové pečivo či olej nejvyšší kvality. U tohoto sortimentu neusilujeme o množství, ale naopak doporučíme konkrétní produkt, který máme vyzkoušený a považujeme jej za nejlepší.“, přibližuje koncept prodejny Lucie Frgalová, která má na starosti sortiment a komunikaci se zákazníky. 

V nabídce jsou také vína v různých cenových kategoriích vhodná pro gastronomii, se kterými se lidé setkají spíše v restauracích než v kamenných obchodech. „Vracíte se po náročném dni z práce? Mikrofarma vás inspiruje k příjemné večeři, domácí vaření pak můžete začít se sklenkou v ruce, vína totiž prodáváme již v teplotě vhodné k servírování.“, doplňuje Frgalová.

mikrofarma_zelenina445.jpgProdejnu najdete na ulici Selská 81, hned u zastávky tramvaje č. 4. Řidiči mohou svůj nákup pohodlně naložit přímo ve dvoře, bez problémů lze zaparkovat i v okolí.

Zboží z Mikrofarmy lze objednat i telefonicky nebo elektronicky prostřednictvým webu www.mikrofarma.cz. Maso také může prodejna zákazníkům zavézt. Restauracím nebo farmářským obchodům nabízí Mikrofarma velkoobchodní zásobování.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,