V bistru O’papa myslí nově i na celiaky

opapa_logo.jpg V pražském fresh bistru O’papa se rozhodli, že vyjdou vstříc lidem, kterým život ztěžuje tato choroba.   

Jde o to, že lidé s celiakií nebo chcete-li alergií na lepek jsou nuceni dodržovat přísnou dietu. A bohužel ani v dnešní době není mnoho restaurací, které by ve svém menu nabízely jídlo vhodné právě pro celiaky.

Důvodem, proč tak málo restaurací nabízí bezlepkovou stravu, je především nutnost dodržovat přísná hygienická opatření. Aby se jídlo mohlo označit jako bezlepkové, nesmí v průběhu přípravy přijít do kontaktu s žádným lepkem. To znamená, že nelze použít ani stejný nůž, kterým se před chvílí krájelo klasické pečivo. I takto nepatrné stopy lepku totiž mohou celiakovi zapříčinit velké obtíže.

Na to všechno se ale v O’papa dobře připravili a nyní jsou v bistru k dostání dva druhy pečiva. Je to bezlepková bageta a bulka s ořechy a rozinkami. Oba druhy pečiva si zde můžete koupit buď samostatně, nebo jako hotové sendviče. Přestože by rozinkovo - ořechová bulka mohla evokovat sendvič sladký, opak je pravdou. Tato bulka je, stejně tak jako její celozrnná kolegyně, plněná sýrem, rajčetem a plátkem salátu, což v kombinaci s ořechy a rozinkami vytváří velmi netradiční a zajímavou chuť. Bezlepkové sendviče se v bistru připravují každý den jako úplně první jídlo z celé nabídky, aby se dodržela přísná kritéria pro bezlepkovou stravu.

opapa_bezlepkove_sendvice445.jpgPokud tedy patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, nebo máte v okolí takové přátelé, věřte, že už nemusíte být odkázáni jen na doma připravenou stravu, ale můžete si zajít na chutný sendvič právě třeba do fresh bistra O’papa.

První české fresh bistro O’papa v Praze otevřelo své brány letos v červnu v Revoluční 7. Všechny suroviny a potraviny, které v tomto bistru ochutnáte, pochází z dílny O’papa. "Sami si pečeme pečivo, marinujeme lososa, pečeme roastbeef, ale i koláče. Děláme to proto, abyste skutečně věděli, co jíte," říká Michal Anýž, majitel. 

"Otevřeli jsme bistro s ambicí nabídnout alternativu k už existujícím podnikům a ukázat, že i lidé, kteří nemají čas na dlouhé polední pauzy, se mohou chutně a kvalitně najíst. Nápad vznikl při našich cestách po světě, kde jsme viděli, že se nad stravováním většinou opravdu přemýšlí," dodává Michal Anýž.

Zdroj: tisková zpráva 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18         1 2 3
19 4 5 6 7 8 9 10
20 11 12 13 14 15 16 17
21 18 19 20 21 22 23 24
22 25 26 27 28 29 30 31
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,