USA: trendem v gastronomii zůstává jídlo z blízka

American_Culinary_F.jpg Maso, ryby a zeleniny "z blízka" jsou nejžhavějšími trendy v gastronomii v USA pro rok 2014.  

Vyplývá to z každoročního průzkumu Americké národní asociace restaurací (The National Restaurant Association) z názvem “What’s Hot in 2014”. Průzkumu se zúčastnilo 1 300 profesionálních kuchařů, členů American Culinary Federation (ACF).

Průzkum zjistil, že hosté restaurací se stále více zajímají o to, co jedí a odkud jídlo pochází. Opravdové trendy, na rozdíl od přechodných módních vln, ukazují širší změny ve společnosti. Restaurace se budou tedy nadále zaměřovat na původ surovin pro přípravu pokrmů a nápojů, jedinečnost jejich úpravy a prezentace a také na nutriční profil každého pokrmu. 

Top 10 trendů:

  1. Maso a ryby z blízka
  2. Ovoce a zelenina z blízka
  3. Udržitelnost jako kulinářské téma
  4. Zdravé pokrmy pro děti
  5. Bezlepkové pokrmy, pokrmy pro alergiky
  6. Hyper-lokální suroviny - vlastní zahrada restaurace
  7. Zdravá výživa dětí jako kulinářské téma
  8. Těstoviny vyrobené bez pšenice (např. z quinoi, pohanky nebo rýže)
  9. Ryby z udržitelných zdrojů
  10. Značkové výrobky z farem 
koishi_jidlo_001_web.jpgNákup potravin z blízkého, známého zdroje – od masa a ryb, přes ovoce a zeleninu, až po alkoholické nápoje – je velkým trendem již několik let (Bio-info psalo zde a zde), stále však nabírá na popularitě.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27     1 2 3 4 5
28 6 7 8 9 10 11 12
29 13 14 15 16 17 18 19
30 20 21 22 23 24 25 26
31 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,