USA: trendem v gastronomii zůstává jídlo z blízka

American_Culinary_F.jpg Maso, ryby a zeleniny "z blízka" jsou nejžhavějšími trendy v gastronomii v USA pro rok 2014.  

Vyplývá to z každoročního průzkumu Americké národní asociace restaurací (The National Restaurant Association) z názvem “What’s Hot in 2014”. Průzkumu se zúčastnilo 1 300 profesionálních kuchařů, členů American Culinary Federation (ACF).

Průzkum zjistil, že hosté restaurací se stále více zajímají o to, co jedí a odkud jídlo pochází. Opravdové trendy, na rozdíl od přechodných módních vln, ukazují širší změny ve společnosti. Restaurace se budou tedy nadále zaměřovat na původ surovin pro přípravu pokrmů a nápojů, jedinečnost jejich úpravy a prezentace a také na nutriční profil každého pokrmu. 

Top 10 trendů:

  1. Maso a ryby z blízka
  2. Ovoce a zelenina z blízka
  3. Udržitelnost jako kulinářské téma
  4. Zdravé pokrmy pro děti
  5. Bezlepkové pokrmy, pokrmy pro alergiky
  6. Hyper-lokální suroviny - vlastní zahrada restaurace
  7. Zdravá výživa dětí jako kulinářské téma
  8. Těstoviny vyrobené bez pšenice (např. z quinoi, pohanky nebo rýže)
  9. Ryby z udržitelných zdrojů
  10. Značkové výrobky z farem 
koishi_jidlo_001_web.jpgNákup potravin z blízkého, známého zdroje – od masa a ryb, přes ovoce a zeleninu, až po alkoholické nápoje – je velkým trendem již několik let (Bio-info psalo zde a zde), stále však nabírá na popularitě.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,