USA: nejžhavější trendy v gastronomii v roce 2012

American_Culinary_F.jpg Jídlo z blízka a zdravá jídla  pro děti jsou nejžhavějšími trendy v gastronomii v USA pro rok 2012.  

Vyplývá to z každoročního průzkumu Americké národní asociace restaurací (The National Restaurant Association) z názvem “What’s Hot in 2012”. Průzkumu se zúčastnilo 1 800 profesionálních kuchařů, členů American Culinary Federation (ACF).

Průzkum zjistil, že v nadcházejícím roce budou nejžhavějšími trendy v oboru gastronomie „nákup surovin z blízka“ a „zdravé pokrmy pro děti“.  Také udržitelnost hraje v trendech významnou roli.

Top 10 trendů:

  1. Maso a ryby z blízka
  2. Ovoce a zelenina z blízka
  3. Zdravé pokrmy pro děti
  4. Hyper-lokální suroviny
  5. Udržitelnost jako kulinářské téma
  6. Zdravá výživa dětí jako kulinářské téma
  7. Bezlepkové pokrmy, pokrmy pro alergiky
  8. Víno a pivo z blízka
  9. Ryby z udržitelných zdrojů
  10. Celozrnné položky v dětských pokrmech.  

restaurace_445.jpgNákup potravin z blízkého, známého zdroje – od masa a ryb, přes ovoce a zeleninu, až po alkoholické nápoje – je velkým trendem již několik let (Bio-info psalo), stále však nabírá na popularitě. Místní farmy a výrobci se pro šéfkuchaře, jež chtějí podporovat místní podnikatele a zdůrazňovat v menu sezónní položky, stávají důležitým zdrojem surovin. 

Na otázku, zda restaurace má vlastní zahradu, odpověděla kladně jedna třetina dotázaných. Jeden z pěti odpověděl, že na zahradu nemají dostatek místa a téměř polovina odpověděla, že zahradu nemají a spoléhají se při dodávkách zeleniny na dodavatele.

Mohlo by vás také zajímat:

Gastronomické slavnosti Jídlo z blízka přinášejí menu vonící tradicí, kvalitou a regionem

Nalok.cz – Nakupujte lokálně

Kamion před námi, kamion za námi

USA: 2011 bude podle asociace kuchařů rokem místních potravin

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,