USA: nejžhavější trendy v gastronomii v roce 2012

American_Culinary_F.jpg Jídlo z blízka a zdravá jídla  pro děti jsou nejžhavějšími trendy v gastronomii v USA pro rok 2012.  

Vyplývá to z každoročního průzkumu Americké národní asociace restaurací (The National Restaurant Association) z názvem “What’s Hot in 2012”. Průzkumu se zúčastnilo 1 800 profesionálních kuchařů, členů American Culinary Federation (ACF).

Průzkum zjistil, že v nadcházejícím roce budou nejžhavějšími trendy v oboru gastronomie „nákup surovin z blízka“ a „zdravé pokrmy pro děti“.  Také udržitelnost hraje v trendech významnou roli.

Top 10 trendů:

  1. Maso a ryby z blízka
  2. Ovoce a zelenina z blízka
  3. Zdravé pokrmy pro děti
  4. Hyper-lokální suroviny
  5. Udržitelnost jako kulinářské téma
  6. Zdravá výživa dětí jako kulinářské téma
  7. Bezlepkové pokrmy, pokrmy pro alergiky
  8. Víno a pivo z blízka
  9. Ryby z udržitelných zdrojů
  10. Celozrnné položky v dětských pokrmech.  

restaurace_445.jpgNákup potravin z blízkého, známého zdroje – od masa a ryb, přes ovoce a zeleninu, až po alkoholické nápoje – je velkým trendem již několik let (Bio-info psalo), stále však nabírá na popularitě. Místní farmy a výrobci se pro šéfkuchaře, jež chtějí podporovat místní podnikatele a zdůrazňovat v menu sezónní položky, stávají důležitým zdrojem surovin. 

Na otázku, zda restaurace má vlastní zahradu, odpověděla kladně jedna třetina dotázaných. Jeden z pěti odpověděl, že na zahradu nemají dostatek místa a téměř polovina odpověděla, že zahradu nemají a spoléhají se při dodávkách zeleniny na dodavatele.

Mohlo by vás také zajímat:

Gastronomické slavnosti Jídlo z blízka přinášejí menu vonící tradicí, kvalitou a regionem

Nalok.cz – Nakupujte lokálně

Kamion před námi, kamion za námi

USA: 2011 bude podle asociace kuchařů rokem místních potravin

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
49   1 2 3 4 5 6
50 7 8 9 10 11 12 13
51 14 15 16 17 18 19 20
52 21 22 23 24 25 26 27
53 28 29 30 31      
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

františek: jen jsem se nikde nedočetl jak chtějí výpadek vajec z klecového chovu...
Klecovým chovům odzvonilo,
Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,