USA: 2011 bude podle asociace kuchařů rokem místních potravin

American_Culinary_F.jpg Místní, místní, místní. Pokud jste ještě neslyšeli, že „jídlo z blízka“ je velmi populární, podle amerických šéfkuchařů tomu bude ještě více.  

Americký Národní svaz restaurací se zeptal více než 1 500 šéfkuchařů, členů neziskové Americké kulinářské federace, jaké očekávají nejvýznamnější trendy v oblasti gastronomie v roce 2011, a jejich jasná odpověď zní: potraviny z místních zdrojů.  

Z výsledků ankety jasně vyplývá, že od místních producentů nakupované maso a ryby a místně produkovaná zelenina a ovoce jsou trendy číslo jedna. Celých 86 procent dotázaných šéfkuchařů je označilo za klíčové aktivity v oblasti gastronomie.

Mnohé z dalších top trendů mají podobnou náplň: „jednoduchost“, „produkované na farmě“ a „řemeslné výrobky“ patří mezi stále omílaná slova. „Trendy pro rok 2011 odrážejí větší společenské směry vývoje a podtrhují skutečnost, že Američané se stále více zajímají o to, co na svém talíři dostanou,“ komentoval výsledky Hudson Riehle, senior VP ve výzkumné agentuře NRA. „Udržitelnost a zdravá výživa se stávají klíčovým tématem ve více než milionu amerických restaurací.“

Top 10 trendů dle Americké kulinářské asociace: 

  1. místně nakupované maso a mořské plody

  2. místně produkovaná zelenina a ovoce 

  3. trvalá udržitelnost

  4. nutričně vyvážené dětské pokrmy

  5. "Hyper místní," jako například restaurace s vlastními zahradami nebo šéfkuchaři, kteří sami  poráží a porcují maso

  6. zdravá výživa pro děti

  7. trvale udržitelné plody moře

  8. ezlepkové pokrmy a pokrmy pro alergiky

  9. jednoduchost, návrat k základním hodnotám

  10. suroviny z konkrétní farmy


 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48             1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
1 30 31          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,