Unilever ušetří až 27 000 tun plastu ročně

UnileverLogo_1.JPG Společnost Unilever vyvinula inovativní technologii MuCell®, která díky metodě vstřikování vzduchových bublinek do obalu umožňuje snížit spotřebu plastu až o 27 000 tun ročně.   

Unikátní postup zavádí přední prodejce a výrobce potravin, kosmetiky a domácích čističů u obalů sprchových gelů Dove. Následně bude tato technologie použita i u ostatních výrobků a značek napříč portfoliem. Technologie MuCell® zároveň přispívá ke splnění cíle snížit do roku 2020 o polovinu množství odpadu, ke kterému se Unilever zavázal v rámci svého Plánu udržitelného rozvoje.

Technologie MuCell® je průlomová metoda v oblasti obalové technologie, za jejímž vznikem stojí tým odborníků ve spolupráci s dodavateli balení Alpla a MuCell Extrusion. Metoda umožňuje vstřikovat plyn do plastových lahví, který vytváří vzduchové bubliny ve střední vrstvě obalu a tím se snižuje množství potřebného plastu. Funkčnost však pro spotřebitele zůstává zachována a tyto obaly jsou i nadále 100% recyklovatelné.

Jako první se technologie zavádí v Evropě u sprchových gelů Dove v plastových obalech. „Unikátní technologie MuCell®  je doslova převrat v obalovém sektoru a zavedení této novinky je dalším posunem jak pro výrobce, tak firmy, které dbají na zodpovědné chování. Když se zaměříme na konkrétní čísla, v minulém roce jsme prodali na 33 milionů kusů výrobků Dove, což nám při zavedení této technologie ušetří až 15 %, v přepočtu 275 tun plastu ročně,“ dodává Paul Howells, viceprezident vývoje a výzkumu obalových technologií společnosti Unilever.

Unilever však hodlá použít tuto výrobní metodu u všech výrobků s plastovými obaly společnosti a dosáhnout tak úspory až 27 000 tun plastu ročně, čímž významně přispěje ke stanovenému cíli snížení obalového odpadu na polovinu do roku 2020. Již nyní Unilever po třech letech plnění Unilever plánu udržitelného rozvoje prokázal redukování celkové stopy z obalového odpadu o 11 % v důsledku úsporných návrhů balení a nyní bude dopad na životní prostředí ještě hmatatelnější.

K 1. lednu 2015 se Unilever vzdá práva na technologii a umožní i ostatním výrobcům používat technologii MuCell®.

Zdroj: tisková zpráva Unilever

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31       1 2 3 4
32 5 6 7 8 9 10 11
33 12 13 14 15 16 17 18
34 19 20 21 22 23 24 25
35 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,