Třinácté Bioslavnosti provázel motiv „Kroupy a ptáčci“

2018120.jpg Téměř tři a půl tisíce návštěvníků zaplnilo v sobotu 13. července areál společnosti PROBIO ve Starém Městě pod Sněžníkem. Třináctý ročník rodinného festivalu Bioslavnosti věnovali organizátoři tématu „Kroupy a ptáčci“.   

„Spojení kroupy a ptáčci je pro nás symbolické. Kroupy reprezentují přirozené zdravé jídlo a ptáci představují čistou a pestrou krajinu. Oba symboly se propojují v našem ekologickém hospodaření,“ vysvětluje Barbora Hernychová za marketing společnosti PROBIO.

2018.jpgKroupy v různých úpravách návštěvníci ochutnali během komentovaných výstupů ve speciálním kroupovém baru. „Ukazujeme lidem, že kroupy skvěle chutnají, jejich příprava je velmi jednoduchá, jsou bohaté na živiny, dají se upravit na mnoho způsobů a navíc jsou i v bio kvalitě za velmi příznivou cenu,“ doplňuje Barbora Hernychová. Zájemci se seznámili s klasickým šouletem z ječných krup a hrachu, se špaldovým kernottem, pohankovou pomazánkou či jahelnou kaší.

20181.jpgZákladní suroviny našli návštěvníci v nových obalech. Jedná se o další krok firmy navazující na změnu loga a webových stránek koncem loňského roku. Sáčky s  motivem přírody a s novou značkou PROBIO sdělují hlavní poslání firmy - ekologické zemědělství a biopotraviny jako cesta k udržení pestrosti naší planety a vlastního zdraví.

Beseda_v_kin___s_re__is__rem_filmu_Planeta___esko_Marianem_Pol__kem.jpgNový obal dostaly i naprosté novinky letošního léta – jemná hrachová polévka, zeleninové čirokoto a burger z červené pšenice. Všechny tři výrobky jsou zdravou variantou rychlého letního vaření. „Směsi už stačí jen zalít vodou a povařit. Suroviny jsou 100% v kvalitě bio, neobsahují žádná dochucovadla ani konzervanty,“ sděluje Barbora Hernychová.

Celým dnem návštěvníky s humorem provázel moderátor Jan Onder, kterému se podařilo svým tanečním představením rozhýbat všechny přítomné děti. Odpoledne a večer patřil hudebním vystoupením, která odstartovala pražská kapela s tematickým názvem Šoulet. Velký ohlas sklidil letošní hlavní host Barbora Poláková. Akci finančně podpořil Olomoucký kraj.

Další ročník Bioslavností se koná v sobotu 13. července 2019. 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Dáváte při nákupu kávy a čokolády přednost fair trade výrobkům?
Kupuji jen fair trade. 62%
Pokud je v nabídce prodejny, upřednostním. 27%
Občas vyzkouším. 6%
Ne. 3%

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40 1 2 3 4 5 6 7
41 8 9 10 11 12 13 14
42 15 16 17 18 19 20 21
43 22 23 24 25 26 27 28
44 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,
Roman: druhým rokem dělám právě prevenci ohledně varroa. A to tím že vždy...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Monika: Dobrý den,krásně jste to shrnul,sepsal.Ani nevím kdy jsem prvně vyprala...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,