Třinácté Bioslavnosti provázel motiv „Kroupy a ptáčci“

2018120.jpg Téměř tři a půl tisíce návštěvníků zaplnilo v sobotu 13. července areál společnosti PROBIO ve Starém Městě pod Sněžníkem. Třináctý ročník rodinného festivalu Bioslavnosti věnovali organizátoři tématu „Kroupy a ptáčci“.   

„Spojení kroupy a ptáčci je pro nás symbolické. Kroupy reprezentují přirozené zdravé jídlo a ptáci představují čistou a pestrou krajinu. Oba symboly se propojují v našem ekologickém hospodaření,“ vysvětluje Barbora Hernychová za marketing společnosti PROBIO.

2018.jpgKroupy v různých úpravách návštěvníci ochutnali během komentovaných výstupů ve speciálním kroupovém baru. „Ukazujeme lidem, že kroupy skvěle chutnají, jejich příprava je velmi jednoduchá, jsou bohaté na živiny, dají se upravit na mnoho způsobů a navíc jsou i v bio kvalitě za velmi příznivou cenu,“ doplňuje Barbora Hernychová. Zájemci se seznámili s klasickým šouletem z ječných krup a hrachu, se špaldovým kernottem, pohankovou pomazánkou či jahelnou kaší.

20181.jpgZákladní suroviny našli návštěvníci v nových obalech. Jedná se o další krok firmy navazující na změnu loga a webových stránek koncem loňského roku. Sáčky s  motivem přírody a s novou značkou PROBIO sdělují hlavní poslání firmy - ekologické zemědělství a biopotraviny jako cesta k udržení pestrosti naší planety a vlastního zdraví.

Beseda_v_kin___s_re__is__rem_filmu_Planeta___esko_Marianem_Pol__kem.jpgNový obal dostaly i naprosté novinky letošního léta – jemná hrachová polévka, zeleninové čirokoto a burger z červené pšenice. Všechny tři výrobky jsou zdravou variantou rychlého letního vaření. „Směsi už stačí jen zalít vodou a povařit. Suroviny jsou 100% v kvalitě bio, neobsahují žádná dochucovadla ani konzervanty,“ sděluje Barbora Hernychová.

Celým dnem návštěvníky s humorem provázel moderátor Jan Onder, kterému se podařilo svým tanečním představením rozhýbat všechny přítomné děti. Odpoledne a večer patřil hudebním vystoupením, která odstartovala pražská kapela s tematickým názvem Šoulet. Velký ohlas sklidil letošní hlavní host Barbora Poláková. Akci finančně podpořil Olomoucký kraj.

Další ročník Bioslavností se koná v sobotu 13. července 2019. 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,