Trend: Více biopotravin ve společném stravování

deti_v_jidelne_1.jpg Ve Francii se za posledních sedm let výrazně zvýšil obrat bio potravin v gastronomii - a to hned pětinásobně.   

V současnosti je 2,7 procenta nákupů pro jídelny v sociální sféře z bio produkce. V roce 2008 to bylo pouhých 0,6 procenta. Tento vývoj odpovídá peněžní hodnotě ve výši 191 mil. eur, která se „provařila“ v kantýnách, menzách a ostatních jídelních zařízeních. V roce 2014 byl přírůstek 11 procent. Při anketě ve Francii uvedlo 87 procent dotazovaných, že mají zájem, aby se ve školách vařilo z biopotravin. 

Největší úsilí v Evropě vyvíjí v tomto směru v sociálním sektoru již po mnoho let Dánsko. V roce 2014 zde bylo vynaloženo celkem 160 mil. eur na bio výrobky ve společném stravování. 

Místem setkání a skvělou adresou pro profesionální kuchaře, kteří mají blízko k bioproduktům, bude ve dnech 10. – 13. února BIOFACH, vůdčí světový veletrh biopotravin. Ve zvláštní show cook + talk objeví odborní návštěvníci nejnovější bioprodukty pro gastronomii a společné stravování a nechají se inspirovat prezentovanými trendy. Zlatý hřeb akce v roce 2016: Zážitkové světy OLIVOVÝ OLEJ, VEGAN a VÍNO překlenou most ke stravování mimo domov a společnému stravování, aby vystavovatelům a návštěvníkům veletrhu poskytly další vyšší hodnotu. Celkově se na společné veletržní akci BIOFACH a VIVANESS očekává více než 2 400 vystavovatelů – 200 z nich jsou vystavovatelé mezinárodního odborného veletrhu přírodní kosmetiky. 

Zdroj: BioFach

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft leden rgt
Po Út St Čt So Ne
1     1 2 3 4 5
2 6 7 8 9 10 11 12
3 13 14 15 16 17 18 19
4 20 21 22 23 24 25 26
5 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,