Tisíce Pražanů i přespolních se chystají na sobotní Biojarmark plný jídla, hudby a poučení

zelenina_2.jpg Davy Pražanů i přespolních se očekávají na sobotním (19. 10.) Biojarmarku. V Národním zemědělském muzeu na Letné na ně čekají nejen ekofarmáři a výrobci biopotravin, ale také živá hudba a tančírna, ochutnávky nebo vaření pod širým nebem s populárním kuchařem Hugo Hromasem.  

V nabídce populární akce budou uzenářské výrobky z masa z biochovů, mléčné výrobky z kravského i kozího mléka včetně dlouho zrajících sýrů, sušené bylinky a čaje, víno, pečivo a hojnost zeleniny. Vše v biokvalitě – tedy bez chemie, ze zdravého zemědělství, které pečuje o půdu, krajinu i naše žaludky.

Svobodny_statek2.jpgKromě hudby a zábavy nabídne Biojarmark návštěvníkům také praktické poučení – třeba jak na balkóně pěstovat zeleninu a co udělat s nalezeným ptákem – nebo soutěž o knihy z nakladateství Kazda a SMART Press. V objevovně muzea je připravena beseda o Evropské zemědělské politice se zahraniční účastí.

Biojarmark 2019 pořádá PRO BIO LIGA spolu s desítkami biozemědělců, výrobců a gastronomických kouzelníků. Koná se od 9 do 17 hodin v Národním zemědělském muzeu, které najdete na Letné (ulice Kostelní 44) hned vedle technického muzea.

Jan Valeška z PRO BIO LIGY řekl: „S každým ročníkem Biojarmark přiláká více lidí – ať už kvůli skvělému jídlu, zábavě, užitečným kontaktům nebo lokálním biodobrotám do kuchyně. Více a více českých hospodářů přechází na biozemědělství, protože lépe pečuje o půdu a krajinu a snáze odolává suchu.“

Souběžně s Biojarmarkem bude v muzeu probíhat akce ministerstva zemědělství Za tajemstvím potravin aneb víš, co jíš, a celý den bude vstup do muzea zdarma.

Endorfin, flavonoidy a kofein k dostání, jinak v chemii nejedeme. Stavte se, pochutnejte si, pobavte se a ulovte si bio také domů.

Více o jarmarku na www.biojarmark.info  

Více o bio, ekologickém zemědělství a naší organizaci na www.lovime.bio 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,