Tip na víkend: snídaně bez obalu na farmářském trhu Heřmaňák

FT_He__ma____k_logo.jpg Začátkem září loňského roku se v Česku otevřel první farmářský trh, kde je možné koupit většinu potravin bez obalu nebo do vratných či vlastních obalů. Nyní pro své příznivce chystá farmářskou snídani.  

Farmářské tržiště Heřmaňák na Řezáčově náměstí v Praze 7 první červnovou sobotu doplní nové židle a stolky, na kterých si budou moci návštěvníci vychutnat bohatou snídani. „Heřmaňák se stal nejen místem nákupů kvalitních potravin bez obalu, ale také místem pro sousedská setkávání. Proto jsme se jej rozhodli doplnit o nové židle a stolky, aby u nás na trhu mohli návštěvníci strávit víc času a dát si přímo na místě pohodlně něco dobrého. Nový mobiliář jsme se rozhodli ,pokřtít' bohatou farmářskou snídaní a brunchem,“ řekla Šárka Sedláčková, organizátorka farmářského trhu Heřmaňák.

Sn__dan_____ch__estov___Creme_brul__e.jpgA co na návštěvníky Heřmaňáku ve snídaňové nabídce v sobotu 2. června dopoledne čeká? „O celé menu se postará místní Belcredi Bistro z Prahy 7. Chybět nebude například oblíbený müsli jogurt do skla, avokádový toast s lososem, cheesecake ve skle, paštiky a škvarková pomazánka ve skle, opečené minipárečky v housce, trhané maso v housce s BBQ omáčkou Jack Daniels, domácí cookies a cupcakes nebo chřestové crème brûlée. Návštěvníci si budou moci pochutnat i na místě čerstvě lisovaném jablečném moštu nebo pečivu s oříškovými másly. V nabídce je pamatováno i na vegany. Vše bude servírované na dřevěné paletě nebo ve skle bez plastových talířů či kelímků. Navíc ten, kdo si přinese vlastní hrnek na kávu, dostane v kavárně Alchymista slevu na cappuccino, espresso nebo irskou kávu,“ doplnila Šárka Sedláčková. Snídaňové speciality budou od 2. června v nabídce Heřmaňáku častěji.

Sn__dan_____cheesecake.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,