TIP na biovíno: Trebbiano d´Abruzzo D.O.C. 2006

Než bychom složitě vybírali, které víno popsat na tomto místě jako první, rozhodli jsme se, že dáme přednost bílému vínu prvního dodavatele, kterému se podaří doručit nám víno jako první. Tak tedy pojďme se podívat na italské biovíno Trebbiano d´Abruzzo D.O.C. ze sklizně 2006, které na našem trhu distribuuje společnost Vinné sklepy Roztoky.  

200901_BIO_Trebbiano_1.jpgOd dodavatelské firmy se nám podařilo získat jen velmi kusé informace o víně - budeme se pro příště snažit, co bue v našich silách, zabezpečit pro laskavé čtenáře našeho serveru ke každému vínu nějaký příběh, popis jeho rodokmenu apod.

Takže co jsme se dozvěděli? Víno, ač pochází z italského regionu Abruzzo, bylo do láhví stáčeno v Německu (D-BY7022). Výhradní prodej v ČR zabezpečuje firma Vinné sklepy Roztoky s.r.o. EAN lahve: 410108000129, víno je baleno v kartonech po 6 lahvích a k dodání je do tří pracovních dnů v rámci ČR. Minimální objednávka je 10 kartonů. Doporučená maloobchodní cena: 89,90 Kč až 95,- Kč vč. DPH.

Toliko informace zvenčí - nyní naše sonda

Láhev bílého a matného skla zabalená v moderní, jednoduše a nekomplikovaně pojaté adjustáži, předesílá produkt masové produkce širokoplošné distribuce. Sedmička je opatřena šroubovacím uzávěrem, který je pod plastovou záklopkou - otevření uzávěru bylo hračkou. Po nalití do sklenice víno lehce zaperlí, což je vzhledem k ročníku více než překvapivé. Nízká viskozita vína pozorovatelná při nalévání avizuje nižší obsah alkoholu. Barvy je světle zlatavě slámově žluté, první dojem vůně, která se rozvine kolem sklenice ihned po nalití je sušená jablečná slupka, možná až sušený jablečný pektin. Víno se již podle vůně pohybuje kolem svého vrcholu nebo je těsně za ním. I chuť inklinuje k sušeným křížalám - ale spíše ze zelených jablíček, v dochuti s mírnou hořčinkou a pikantní, nevtíravou kyselinkou. Dlouhý vjem kyselosti vzhledem k ročníku a deklarovanému geografickému původu hroznů zavdává domněnku acidifikace - dokyselení vína, které je v Itálii poměrně rozšířenou praktikou. Každopádně jde o technologicky dobře zvládnutý bazální bioprodukt, který osloví širokou spotřebitelskou základnu.

Hodnocení stobodovou stupnicí Mezinárodní unie enologů: 72 b.

Shrnutí:

ODRŮDA: Trebbiano

ROČNÍK: 2006

JAKOST: DOC

ZBYTKOVÝ CUKR: suché

VINAŘSKÁ OBLAST: Abruzzo

ALKOHOL: 11%

DOPORUČENÁ MC: 89,90 až 95 Kč

Co říci závěrem? Snad jen, že jde o jakousi jistotu v té nejzákladnější kvalitě biovín. Jde o víno, které zřejmě nezklame, ale ani nepřekvapí. Cena je u něj úměrný výkonu a naopak. Mám-li ovšem nějaké představy bioprodukce potravin obecně, anonymita výrobce schovaná kdesi za stáčírnou v další zemi, mezi ně rozhodně nepatří. Hodnocení 72 bodů z celkových 100 není vůbec špatné, je někde těsně pod bronzovou medailí.

Kontakt na dodavatele:

Vinné sklepy Roztoky s.r.o., Ing. Liana Hrabálková - marketingová ředitelka, 724 358 263, liana.hrabalkova@vinnesklepy_cz, www.vinnesklepy.cz

Víno ochutnal, ohodnotil a popsal Richard Stávek

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červen rgt
Po Út St Čt So Ne
23 1 2 3 4 5 6 7
24 8 9 10 11 12 13 14
25 15 16 17 18 19 20 21
26 22 23 24 25 26 27 28
27 29 30          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,