Studie dokazují, že bio je kvalitnější

Výsledky tří nových evropských výzkumných studií ukazují, že bio rajská jablka, broskve a zpracovaná jablka mají vyšší nutriční kvalitu než konvenční ekvivalenty.  

Studie tak podporují výsledky nedávno zveřejněného výzkumu z USA, který k podobným závěrům dospěl u kiwi. Výzkumný tým z University of California Davies zjistil, že ekologicky pěstované kiwi měly výrazně vyšší obsah vitamínu C. polyfenolů a vyšší koncentraci minerálních látek.

Evropští vědci zase zjistili, že bio rajčata obsahovala více sušiny, cukrů, vitamínu C, B-karotenu a flavonoidů ve srovnání s konvenčními.

Konvenční rajčata měla na druhou strana více lykopenu a organických kyselin. Vědci dodávají, že „bio rajčata mohou být doporučována jako součást zdravé výživy a jako rostlinný produkt s účinkem při prevenci rakoviny".
Francouzská studie zjistila, že bio broskve „mají v době sklizně vyšší obsah polyfenolů" a uzavírají, že „ekologická produkce má pozitivní vliv na nutriční vlastnosti a chuť".
Další právě vydaná studie ukazuje, že jablečný protlak z bio jablek obsahoval „více bio aktivních látek - fenolů, flavonoidů a vitamínu C - ve srovnání s konvenčním protlakem". Vědci uzavírají, že „bio jablečný protlak může být doporučen jako hodnotný ovocný výrobek, napomáhající zdravé výživě".
Všechny tři studie jsou k dispozici zde:
http://orgprints.org

 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Dáváte přednost nákupu biopotravin ve specializovaných prodejnách nebo v supermarketu?
V bioprodejně 21%
V prodejně zdravé výživy 23%
V super nebo hypermarketu 5%
Biopotraviny nekupuji 49%

 Kalendář akcí

lft 2017 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48         1 2 3
49 4 5 6 7 8 9 10
50 11 12 13 14 15 16 17
51 18 19 20 21 22 23 24
52 25 26 27 28 29 30 31
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,
Roman: druhým rokem dělám právě prevenci ohledně varroa. A to tím že vždy...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Monika: Dobrý den,krásně jste to shrnul,sepsal.Ani nevím kdy jsem prvně vyprala...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,
marie: Mám k tomuto dotaz:jsem na biofarmě v horách,v zimě krmeny krávy pouze...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,
jana: Pokud tam není napsáno co ta značka znamená, dá se to dohledat na webu....
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,