Starbucks v New Yorku testuje recyklaci svých kelímků na kávu

starbucks_kelimek_kava_21.jpg Desítky kaváren Starbucks v městě New York jsou zapojeny do testování možnosti recyklace svých známých kelímků na kávu. Pokud bude test úspěšný, může to znamenat, že 3 miliardy kelímků, které Starbucks každý rok prodá, by mohlo být recyklováno, místo aby skončili na skládkách.  

Během devítitýdenního testu, který začal v polovině září a potrvá až do konce listopadu, umístilo 86 restaurací Starbucks do provozovny nádoby na kelímky, které následně posílá na třídění a recyklaci.

„Sledujeme, zda je infrastruktura schopná zvládnout a přijmout naše kelímky do svého systému,“ říká Jim Hanna, ředitel pro ekologickou zátěž společnosti Starbucks'. Starbucks si dobrovolně stanovil vlastní cíl nabízet do roku 2015 pouze recyklovatelné kelímky nebo kelímky na opakovatelné použití.

Starbucks_kelimek_kava_1.jpgV oblasti vzdělávání svých zákazníků budou kavárny Starbucks porovnávat, kolik kelímků skončí v nádobách určených k recyklaci a kolik jich skončí v odpadu, aby se recyklace mohla v budoucnu být pro zákazníky jednodušší a pohodlnější. Ovšem recyklace v samotných kavárnách je jen malý krůček k vytvoření „druhých životů“ pro kelimky, jelikož 80 procent kelímků zákazníci z kavárny odnášejí.

Kromě snahy nalézt pro kelímky na kávu užitečnější místo než skládku, snaží se společnost Starbucks uplatňovat nápady, jak se kelímkům na jedno použití kompletně vyhnout.

Některé kavárny Starbucks ve městě Seattle na severozápadě Spojených států budou zkoušet tak zvaný koncept Karma Cup. Jedná se o nápad, který získal první cenu v soutěži o nápady, jak zvýšit používání recyklovatelných a kompostovatelných kelímků. Součástí konceptu je počítadlo, které je viditelné všem zákazníkům a které počítá, kolik zákazníků si do kavárny přinese vlastní kelímek či nádobu na kávu. Každý desátý takovýto zákazník získává kávu zdarma. „Je pro nás nesmírně důležité používat nápady našich zákazníků a sledovat, zda budou úspěšné,“ dodává Hanna.

Mohlo by vás také zajímat:

Starbucks Espresso s certifikací Fairtrade

USA: Starbucks bude nakupovat jen z udržitelné produkce

Všechny espreso nápoje Starbucks jsou nyní férové

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft leden rgt
Po Út St Čt So Ne
1     1 2 3 4 5
2 6 7 8 9 10 11 12
3 13 14 15 16 17 18 19
4 20 21 22 23 24 25 26
5 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,