Společnost PRO-BIO představila své nové bezlepkové sušenky na veletrhu BioFach

PRO_BIO_sro1101.jpg Originálními sušenkami z červené čočky a čiroku zaujala návštěvníky mezinárodního veletrhu BioFach společnost PRO-BIO, s.r.o. ze Starého Města pod Sněžníkem.   

„Využili jsme potenciálu našich nových bezlepkových bio mouk. Mouka z čiroku a z červené čočky má výjimečné nutriční vlastnosti a sušenky jsou jednou z cest, jak je zákazníkům přiblížit. Sušenky mají jedinečné složení, jsou přirozeně bezlepkové, neobsahují palmový olej a zaujmou svou unikátní chutí i vzhledem,“ vysvětluje Ing. Barbora Hernychová z marketingu společnosti PRO-BIO. V roce 2014 uvedla firma do provozu bezlepkový mlýn s nejmodernější technologií zpracování bezlepkových plodin a díky této investici rozšiřuje nabídku bezlepkových produktů. V bezlepkové části stánku návštěvníci našli také mouky z cizrny, žlutého hrachu, pohanky, rýže či kukuřice.

__o__kv___a___irokov___su__enky445.jpgDalší část expozice byla zaměřena na minoritní plodiny, kam patří jednozrnka, dvouzrnka, červená pšenice, špalda, žito a další. Jedná se o tzv. zapomenuté plodiny, jejichž pěstování, zpracování a navrácení se společnost PRO-BIO cíleně dlouhodobě věnuje. „Minoritní plodiny se svými vlastnosti řadí do kategorie moderních „superfoods. Mají široké gastronomické využití a těší nás, že si začínají získávat pozornost zákazníků, jak v podobě zrna či ve formě našich nových mouk, těstovin a tyčinek“, doplňuje Barbora Hernychová.

Společnost PRO-BIO slaví letos 25. výročí od svého založení. „Návštěvníky zveme na další akci - veletrh EVOLUTION, který proběhne 24.-26. března na holešovickém Výstavišti v Praze, a na naše BIOSLAVNOSTI 15. července ve Starém Městě, kde se budou konat hlavní oslavy jubilejního výročí“, prozrazuje Barbora Hernychová.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,