Soutěž Regionální potravina letos ocenila 99 nových výrobků

logo_regionalni_potravina_1.jpg V soutěži Regionální potravina letos uspělo 99 výrobků, které tak získaly právo užívat po čtyři roky logo Regionální potravina.  

Oproti loňskému prvnímu ročníku vzrostl počet oceněných výrobků i soutěžních kategorií. Porota letos vybírala z téměř osmi set výrobků v devíti kategoriích.

Největší zájem o účast v soutěži měli výrobci ze Zlínského a Jihomoravského kraje, podle odvětví pak nejobsazovanější byla kategorie masných a mléčných výrobků.

„Druhý ročník projektu jasně ukazuje, že Regionální potravina je krokem správným směrem. Potvrzuje to nejen zájem zákazníků o ochutnávky, Regionfest nebo o samostatnou expozici, kterou regionálním potravinám věnovala loni a věnuje i letos Země živitelka. Dokládají to také ohlasy výrobců, kterým vítězství v soutěži zřetelně zvedlo objem produkce,“ říká ministr zemědělství Ivan Fuksa, který si podporu kvalitních domácích potravin hned po svém jmenování stanovil jako jednoznačnou prioritu.

pastika_Cupa_vitez_JMK.jpgProjektem Regionální potravina chce Ministerstvo zemědělství podpořit hlavně malé a střední výrobce, kteří produkují specifické, tradiční a kvalitní potraviny, s nimiž ale většinou nemají šanci prorazit do široké obchodní sítě. „Spolu s plaketou a certifikátem, které výrobci přebírají při příležitosti tradičních zemědělských slavností v jednotlivých krajích, získávají hlavně právo označovat své vítězné produkty. To pro ně představuje jednoznačné marketingové plus a spotřebitelům usnadňuje orientaci,“ dodává ministr. Zájem zákazníků o regionální produkty jednoznačně roste.

Letos se soutěžilo ve dvou kategoriích masných výrobků, dvou kategoriích mléčných výrobků, v pekařských a také cukrářských výrobcích. Alkoholické a nealkoholické nápoje měřily síly ve společné kategorii, další kategorie byla věnovaná ovoci a zelenině a všechny ostatní výrobky se mohly přihlásit do kategorie ostatní. Informace k jednotlivým akcím, stejně jako přehled oceněných výrobků, mohou zájemci nacházet na průběžně aktualizovaných stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Soutěž Regionální potravina určená pro malé a střední pěstitele a výrobce v krajích měla u producentů, zemědělců i spotřebitelů úspěch. Ucelenou přehlídku oceněných regionálních potravin mohou lidé zhlédnout, ale hlavně ochutnat a zakoupit na veletrhu Země živitelka v Českých Budějovicích, na Regionfestu v Praze nebo při ochutnávkách v jednotlivých krajích.

 

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,