„Česká chuťovka“ SLOW FOOD 2010 bude vyhlášena na pražské Kampě 16. září

Ceska_chutovka.jpg Slow Food Praha ve spulupráci s festivalem Česká chuťovka pokračuje druhým ročníkem soutěže v oceňování kvalitních a poctivých tuzemských potravin soutěží Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka“ SLOW FOOD 2010.  

„Podstatou akce je dialog se spotřebitelem, zviditelnění dobrých domácích potravin pocházejících z jakéhokoli místa České republiky“ konstatují organizátoři akce. Vyhodnocení provede odborná porota, o vítězném výrobku rozhodne jedině jeho kvalita a původ.

Šance malým a rodinným firmám

Snahou soutěže je upozornit spotřebitele na kvalitní výrobky, které nemají věhlasné mezinárodní jméno a mnohdy zůstávají v regionech. Díky této akci mohou dostat i výrobky malých firem a rodinných výroben svou šanci a představit se širší veřejnosti.

Kritéria pro přihlášené – dobrý, čistý a fair

Slow_Food_Prague_1.jpgKritéria, které přihlášené výrobky mesely splňovat, jsou již tradičně: dobrý, čistý a fair. Znamená to, že výrobek musí být dobrý, tedy mít odpovídající chuť. Dále musí být čistý, to znamená vyroben bez přidaných látek škodících lidskému zdraví v souladu z životním prostředím. Třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, jinými slovy spotřebitel za něj zaplatí výrobci spravedlivou cenu. Důležité při posuzování toho, odpovídá-li výrobek kriteriím výrobků Slow Food pro zařazení do soutěže Slow Food Prague 2010, bude i původ. Přihlašovaný výrobek je od českého výrobce a obsahuje převahu českých surovin.

Vyhlášení na Kampě na „České chuťovce”

Na pražské Kampě se pak ve dnech od 16. do 19. září sejdou výrobci všech pravých a nefalšovaných lahůdek z různých koutů republiky, aby na festivalu Česká chuťovka a na Slavnostech pražské šunky předvedli, že stále ještě existuje mnoho míst, kde lze chuťové zázraky objevit, a aby vás pozvali do svého regionu a města, kde tyto dobroty můžete ochutnat!

Oceněné výrobky budou vyhlášeny dne 16. září 2010 při zahájení veletrhu “Česká chuťovka 2010″ na pražské Kampě.

Zdroj: Slow Food Praha

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,