Slow Food hostil neformální zasedání ministrů EU pro zemědělství

Dne 29. září se 28 ministrů zemědělství a rybolovu zemí EU setkalo na neformálním zasedání na univerzitě gastronomických věd Slow Food v italském Pollenzu.   

Slow Food měl tu čest přivítat 29. září 28 evropských ministrů pro zemědělství a rybolov na Univerzitě gastronomických věd (UNISG). Neformálním zasedání zahrnovalo mimo jiné projevy evropského komisaře pro zemědělství a rozvoj venkova Daciana Cioloşe, italského ministra zemědělství, potravin a politik v oblasti lesnictví, Maurizia Martina, a prezidenta Slow Food Carla Petriniho.

Ministri_Agricoltura655.jpgDacian Cioloş ve svém vystoupení pochválil Slow Food a Universitu slovy: "Vždycky se sem s radostí vracím, protože se tu cítím jako doma. Je to proto, že sdílím společné názory se Slow Food: Oba jsme přesvědčeni, že tradice je velmi moderní, že to, co přichází z minulosti, od tradic, je zcela v souladu s tím, co očekáváme od budoucnosti.“

Po neformálním diskusním zasedání byli ministři pozváni ochutnat a dozvědět se více o tradičních výrobcích z evropských Presidií a Arch chutí, projektů na ochranu malých tradičních potravinářských výrobců, kterým hrozí vyhynutí. Každá evropská země byla zastoupena výrobkem a jeho producentem, který vysvětlil hodnotu a význam těchto potravin a nastínil sociální a politické problémy, se kterými se výrobci potýkají. Českou republiku reprezentovaly Oskeruše, představené Vítem Hrdouškem ze Slow Food Bílé Karpaty.

Níže najdete odkaz na brožuru, kterou Slow Food připravil ve spolupráci s Univerzitou gastronomických věd a která obsahuje seznam všech výrobků s popisem a obrázky.

SlowFood_booklet_EU_Ministers_for_Agriculture_Meeting_September.pdf SlowFood_booklet_EU_Ministers_for_Agriculture_Meeting_September.pdf (1,89 MB)

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,