Slow Food hostil neformální zasedání ministrů EU pro zemědělství

Dne 29. září se 28 ministrů zemědělství a rybolovu zemí EU setkalo na neformálním zasedání na univerzitě gastronomických věd Slow Food v italském Pollenzu.   

Slow Food měl tu čest přivítat 29. září 28 evropských ministrů pro zemědělství a rybolov na Univerzitě gastronomických věd (UNISG). Neformálním zasedání zahrnovalo mimo jiné projevy evropského komisaře pro zemědělství a rozvoj venkova Daciana Cioloşe, italského ministra zemědělství, potravin a politik v oblasti lesnictví, Maurizia Martina, a prezidenta Slow Food Carla Petriniho.

Ministri_Agricoltura655.jpgDacian Cioloş ve svém vystoupení pochválil Slow Food a Universitu slovy: "Vždycky se sem s radostí vracím, protože se tu cítím jako doma. Je to proto, že sdílím společné názory se Slow Food: Oba jsme přesvědčeni, že tradice je velmi moderní, že to, co přichází z minulosti, od tradic, je zcela v souladu s tím, co očekáváme od budoucnosti.“

Po neformálním diskusním zasedání byli ministři pozváni ochutnat a dozvědět se více o tradičních výrobcích z evropských Presidií a Arch chutí, projektů na ochranu malých tradičních potravinářských výrobců, kterým hrozí vyhynutí. Každá evropská země byla zastoupena výrobkem a jeho producentem, který vysvětlil hodnotu a význam těchto potravin a nastínil sociální a politické problémy, se kterými se výrobci potýkají. Českou republiku reprezentovaly Oskeruše, představené Vítem Hrdouškem ze Slow Food Bílé Karpaty.

Níže najdete odkaz na brožuru, kterou Slow Food připravil ve spolupráci s Univerzitou gastronomických věd a která obsahuje seznam všech výrobků s popisem a obrázky.

SlowFood_booklet_EU_Ministers_for_Agriculture_Meeting_September.pdf SlowFood_booklet_EU_Ministers_for_Agriculture_Meeting_September.pdf (1,89 MB)

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červen rgt
Po Út St Čt So Ne
23 1 2 3 4 5 6 7
24 8 9 10 11 12 13 14
25 15 16 17 18 19 20 21
26 22 23 24 25 26 27 28
27 29 30          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,