Slavnosti chřestu letos gurmánům přivezou Romana Pauluse

slavnosti_chrestu_logo120.jpg Z chřestové nabídky letošních Slavností chřestu v Ivančicích (23. – 25. května 2014) si vyberou malí, velcí, pánové i dámy.   

Hlavní hvězdou gastronomického programu bude letos šéfkuchař pražského hotelu Alcron a držitel michelinské hvězdičky Roman Paulus. V sobotu a v neděli bude na Palackého náměstí vařit osm restaurací z celého regionu třicet různých chřestových jídel a do akce se zapojí i kamenné restaurace ve městě. Užijí si i fanoušci vína. Ideální kombinace s chřestovými pokrmy pro ně vybere špičkový sommeliér Libor Nazarčuk.

Na slavnostech budou moci návštěvníci za chřestové tolary (1 tolar = 10 Kč, prodávají je pokladny a Wine Point mezi restauracemi) ochutnat třeba Pečeného vrabce s chřestovým zelím s domácím bramborovo-houskovým knedlíkem, Pošírovaného pstruha se zeleným chřestem a levandulovou omáčkou s brambůrkami restovanými na másle, Pomalu pečená vepřová líčka na červeném víně a kořenové zelenině s bramborovo-chřestovým pyré nebo Pštrosí ragú s glazovaným chřestem. Chybět nebudou ani lákavé dezerty, které využívají hlavně skvělé sezónní kombinace s jahodami: Chřestový parfait s jahodami a farmářským tvarohem slazeným bezinkovým sirupem, Chřestový mousse au chocolate z bílé čokolády na jahodovém ragú s redukcí tmavého balsamica, Taštička z listového těsta plněná jahodami a zeleným chřestem s mátovou omáčkou nebo Domácí tvarohový dort se Salsou z bílého chřestu, čerstvých jahod a meduňky v javorovém sirupu. Kompletní nabídku už pořadatelé zvěřejnili na webových stránkách.

Jižní Morava je vinařským krajem, a proto ani v Ivančicích víno nesmí chybět. Už tradičně bude vinařská zóna umístěna do klidného nádvoří radnice. Letos bude své vzorky prezentovat dvanáct vinařů. Hlavní hvězdou vinařského programu bude špičkový sommeliér Libor Nazarčuk. Ten vybere víno k jednomu z jídel od každé restaurace. Jejich nabídku najdou návštěvníci ve Wine Pointu, který bude umístěn přímo na náměstí mezi restauracemi. Snoubení vína si tak může každý vyzkoušet jako opravdový profesionál. K degustaci budou k dispozici zálohované skleničky, a vzorky vína se stejně jako jídlo platí chřestovými tolary.

Pro ty, kteří chřest rádi ochutnají, ale nepohrdnou poctivou klobáskou nebo domácími hranolkami, přijede na slavnosti Farma EDEN z Bystřice nad Pernštejnem. Regionální speciality a řemeslné výrobky nabídne tradiční jarmark. Užijí si i milovníci kávy. Svůj stánek budou mít na slavnostech hned tři vynikající kavárny.

Součástí programu jsou i kuchařské show, které budou moci diváci sledovat přímo u degustování. Na kuchařském pódiu se představí restaurace Bohéma, Hotel Ryšavý z Vémyslic a v neděli pak Roman Paulus. Prostor dostane i povídání o víně s Liborem Nazarčukem. V duchu gastronomickém se ponese i gratulace slavnostem, které letos slaví 20 let. V sobotu předá dvacet chřestových koláčků Ilona Csáková, v neděli pak Libor Nazarčuk předvede sabráž dvaceti šampaňských. Podrobný program a předprodej vstupenek, který trvá do čtvrteční půlnoci najdete na www.slavnostichrestu.cz

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,