Sklizeno utržilo 705 milionů, k tomu přes 200 milionů utržili “jeho” výrobci

Sklizeno_logo110.png Sklizeno v roce 2018 rostlo především v gastronomických částech prodejen a ve velkoobchodě a celkově dosáhlo na tržby 705 milionů Kč. Dalších 205 milionů vydělali výrobci, ve kterých má Sklizeno majetkový podíl prostřednictvím svého investičního centra.   

V letošním roce se bude soustředit především na rozšiřování sortimentu a produktů vlastní výroby a také na rozšíření Sklizeno do regionů prostřednictvím strategických spoluprací a shop-in-shopů. Připravuje také zcela nový koncept moderního supermarketu s gastro provozy na ploše kolem 1000 m2.

Letos Sklizeno ve svých prodejnách, bistrech, online a ve velkoobchodě utržilo 705 milionů Kč. Největším dílem, cca polovinou, se na obratu podílí jeho prodejny. V těch se letos dařilo především gastro sekcím - bistrům, restauracím apod. Třetinu obratu pak díky skokovému rozvoji generují velkoobchodní spolupráce a online B2B eshop pro obchody se zdravou výživou. „V oblasti velkoobchodu jsme vyrostli o více než 50 % na 230 milionů korun a to jsme teprve na počátku potenciálu. Ještě vyššího procentního růstu jsme dosáhli oblasti cateringu a zavážení našeho čerstvého sortimentu a bio ovoce a zeleniny do firem. Nejvíce sil ale letos napneme do stávajících prodejen, protože hlavní cíl roku 2019 je zvýšit jejich obraty o 15 %,” představuje strategii Sklizeno ředitel Petr Borkovec.

Sklizeno_Zlin445.jpgSklizeno v roce 2018 představilo také své investiční centrum, ve kterém od jeho založení zainvestovalo do 5 českých výrobců v celkové hodnotě 42 milionů Kč. Díky nim má Sklizeno mimo jiné vlastní vejce z volného chovu, kvalitní drůbeží maso, bezlepkové pečivo nebo třeba veganské sýry. Společnosti, ve kterých má prostřednictvím investičního centra Sklizeno podíl, dosáhly tržeb 205 milionů. V roce 2019 plánuje Sklizeno investovat dalších až 70 milionů Kč do nových výrobců a stávajícím pomoci především s odbytem produktů, marketingem a logistikou.

Jedním z velkých kroků bude také otevření nového velkoformátového konceptu, kde Sklizeno chce nabídnout veškeré své služby na jediném místě - prodejnu, poctivou pekárnu, restauraci, bistro a další po vzoru Wholefoods. Pro ten aktuálně hledá vhodný prostor, případně partnera. V roce 2019 by se také do kancelářských prostor měly rozšířit Freshpointy, samoobslužné lednice, které jsou alternativou k nezdravým automatům a firemním kantýnám. Těch by Sklizeno chtělo po Praze umístit do konce roku více než 50.

Petr_borkovec_mala_1.jpg„Poslání Sklizeno se nezměnilo. Stejně jako při jeho založení, tak i v roce 2019 a ve všech následujících bude naším hlavním cílem, aby kvalitní potraviny a zdravější stravování bylo dostupné pro všechny, kdo o ně mají zájem. A to půjde jen, když budeme spolupracovat s výrobci a dodavateli a budeme to jednoduše řečeno dělat ve velkém. Jinak nebude systém dost efektivní, aby mohl konkurovat běžným řetězcům,” dodává Petr Borkovec.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48             1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
1 30 31          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,