Sklizeno pokračuje v rozšiřování vlastního sortimentu

Sklizeno_logo110.png Proč vyměnit pšeničnou mouku za špaldovou? Prababička dnešní pšenice je zdravější a lépe stravitelná.  

Síť prodejen Sklizeno pokračuje v rozšiřování vlastního sortimentu – nově přibyla v regálech bílá a celozrnná špaldová mouka namletá ze špaldy vysazené speciálně pro Sklizeno v jihomoravské Miroslavi. Špaldová mouka je zdravější alternativou klasické bílé mouky a v kuchyni ji bez obav můžete využít při vaření i pečení.

Špalda je původním, nešlechtěným druhem pšenice, který se v Evropě pěstoval už před 8000 lety. V 19. století špalda ustoupila dnešní pšenici seté, která má sice vyšší výnosy, zato šlechtěním přišla o množství cenných látek a typickou ořechovou chuť.

Sklizeno_spaldova_mouka_hladka200.jpgZdravější prababička pšenice obsahuje vysoký podíl bílkovin, kvalitní nenasycené tuky a také minerály jako hořčík, vápník, draslík, fosfor nebo zinek a vitamíny skupiny B. Špaldě se proto připisují pozitivní účinky na imunitní systém a je lépe stravitelná

„Našim zákazníkům chceme nabízet kvalitní a hodnotné potraviny, proto jsme se rozhodli vrátit plodinu našich předků na česká, respektive moravská pole a začít pěstovat špaldu pro vlastní značku mouky. Bílou a celozrnnou mouku meleme ze špaldy, kterou speciálně pro nás pěstují v jihomoravském Agrodružstvu Miroslav, takže nad pěstováním i výrobou máme maximální kontrolu,” vysvětluje David Kukla, zakladatel sítě Sklizeno

A jak je to se špaldou v kuchyni? Ze špaldové mouky můžete vařit a péct podobně jako z mouky pšeničné. Jen mějte na paměti, že hladká špaldová mouka je o něco hustší, takže například těsto na pečivo méně nakyne a celozrnná špalda (stejně jako ostatní celozrnné mouky) kyne jen minimálně. Proto je vhodné v receptech na kynuté pečivo obě mouky namíchat, případně přidat více prášku do pečiva či droždí.

Ve Sklizeno koupíte hladkou bílou špaldovou mouku a celozrnnou od 69,90 Kč, ceny se liší podle prodejen.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Chystáte se letos zapojit do bedýnkových systémů a brát produkty přímo z farmy?

 Kalendář akcí

lft 2017 rgt
lft duben rgt
Po Út St Čt So Ne
13           1 2
14 3 4 5 6 7 8 9
15 10 11 12 13 14 15 16
16 17 18 19 20 21 22 23
17 24 25 26 27 28 29 30
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,
marie: Mám k tomuto dotaz:jsem na biofarmě v horách,v zimě krmeny krávy pouze...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,
jana: Pokud tam není napsáno co ta značka znamená, dá se to dohledat na webu....
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Lenka: Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vyplnění mého dotazníku k...
Jak vybíráte zdravou výživu a bioprodukty,
Lenka: Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vyplnění mého dotazníku k...
Jak vybíráte zdravou výživu a bioprodukty,
Eurona: Dobrý den, obracím se na vás s dotazem v čem perete oblečení? já...
Biotrička s potiskem živočichů,
Eurona: Ty jo oblečení vyrobené z plísně? Tak to slyším poprvé, ale je to...
AMWA Organic přináší kolekci bio froté do koupelny,
Eurona: Super ekologické výrobky jsou na Eurona by Cerny. Mám tam osvědčených...
British Journal of Nutrition: Prokázány jasné rozdíly mezi konvenční a bio produkcí mléka a masa,