Sklizeno pokračuje v rozšiřování vlastního sortimentu

Sklizeno_logo110.png Proč vyměnit pšeničnou mouku za špaldovou? Prababička dnešní pšenice je zdravější a lépe stravitelná.  

Síť prodejen Sklizeno pokračuje v rozšiřování vlastního sortimentu – nově přibyla v regálech bílá a celozrnná špaldová mouka namletá ze špaldy vysazené speciálně pro Sklizeno v jihomoravské Miroslavi. Špaldová mouka je zdravější alternativou klasické bílé mouky a v kuchyni ji bez obav můžete využít při vaření i pečení.

Špalda je původním, nešlechtěným druhem pšenice, který se v Evropě pěstoval už před 8000 lety. V 19. století špalda ustoupila dnešní pšenici seté, která má sice vyšší výnosy, zato šlechtěním přišla o množství cenných látek a typickou ořechovou chuť.

Sklizeno_spaldova_mouka_hladka200.jpgZdravější prababička pšenice obsahuje vysoký podíl bílkovin, kvalitní nenasycené tuky a také minerály jako hořčík, vápník, draslík, fosfor nebo zinek a vitamíny skupiny B. Špaldě se proto připisují pozitivní účinky na imunitní systém a je lépe stravitelná

„Našim zákazníkům chceme nabízet kvalitní a hodnotné potraviny, proto jsme se rozhodli vrátit plodinu našich předků na česká, respektive moravská pole a začít pěstovat špaldu pro vlastní značku mouky. Bílou a celozrnnou mouku meleme ze špaldy, kterou speciálně pro nás pěstují v jihomoravském Agrodružstvu Miroslav, takže nad pěstováním i výrobou máme maximální kontrolu,” vysvětluje David Kukla, zakladatel sítě Sklizeno

A jak je to se špaldou v kuchyni? Ze špaldové mouky můžete vařit a péct podobně jako z mouky pšeničné. Jen mějte na paměti, že hladká špaldová mouka je o něco hustší, takže například těsto na pečivo méně nakyne a celozrnná špalda (stejně jako ostatní celozrnné mouky) kyne jen minimálně. Proto je vhodné v receptech na kynuté pečivo obě mouky namíchat, případně přidat více prášku do pečiva či droždí.

Ve Sklizeno koupíte hladkou bílou špaldovou mouku a celozrnnou od 69,90 Kč, ceny se liší podle prodejen.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,