Rozhovor Bio-info: Martin Wallner a Tomáš Huber

Mixit_Tom_____Martin_maly.jpg Minulý týden jsme vám představili nový podnikatelský záměr kamarádů z "vejšky" Tomáše a Martina Mixit.cz. Přečtěte si rozhovor o pozadí tohoto slibného projektu v rozhovoru Bio-info.  

Váš projekt Mixit.cz je obdobou úspěšného projektu Mymuesli.com z Německa. Oni však svoji nabídku založili pouze na biosurovinách. Proč vy ne?

Martin: Váhali jsme, zda také postavíme celý náš záměr na BIO produktech, ale když jsme zmapovali český trh z hlediska poptávky spotřebitelů a nabídky dodavatelů, upustili jsme od toho. Většinu surovin bychom museli dovážet ze zahraničí, což by bylo kapitálově i jinak náročné. Dále jsme si ani nebyli jisti, zda by čeští zákazníci přijali cenu, za kterou bychom potom BIO müsli nabízeli. Přestože nám zatím nikdo absenci bio produktů nevytýkal, plánujeme je do budoucna zařadit jako rozšíření sortimentu.

Najít obilné vločky z českého obilí není tak jednoduché. Navíc některé bio. Jak se vám to podařilo?

Martin: Zkontaktovali jsme snad všechny české mlýny vyrábějící vločky. Někde se s námi nechtěli jako se začínající firmou poptávající menší objemy bavit, jinde BIO kvalitu považovali za přežitek. Nakonec jsme navázali spolupráci s mlýnem, který nabízí klasické jakostní vločky v bio i konvenční kvalitě. Vstřícný je k nám i výrobce obilných celozrnných lupínků, které díky své křupavosti a výrobnímu postupu nemají na českém trhu srovnání.

Co bylo na přípravě projektu nejtěžší?

Martin: Pro každého z nás to bylo něco jiného. Pro mě asi zajištění všech dodavatelů. Bylo třeba sestavit kompletní nabídku surovin, dále zjistit kvalitu u jednotlivých firem, podmínky a množství odběrů.

Mixit_Tom____.jpgTomáš (na fotce vlevo): Já dohlížel na práci programátora a grafika. Přestože v této branži podnikám již nějakou dobu, bylo to náročné, jelikož nikdo z nás zatím nic podobného nedělal. Ale s výsledkem jsem velmi spokojen, je to jedna z našich předností řekl bych.

Co vás nejvíce překvapilo po spuštění v květnu?

Martin: Na jednu stranu fakt, že tento koncept na českém trhu opravdu chyběl a lidé ho přijali s nadšením. Trochu jsme se obávali, nakolik jsou Češi vyznavači müsli. Na druhou stranu jsme zjistili, že marketing se nedělá sám (tedy že kamarádi jsou příliš malý segment trhu) a že ukazatel cash flow se ve škole nevyučuje dokola nadarmo :)

O jaké mixi je největší zájem?

Martin: Poté, co jsme zařadili do nabídky náš základ Ahmed - amaranth a med, jde doslova na dračku. I z toho jsme pochopili, že český trh na zdravé plodiny slyší. Z hotových müsli je to jednoznačně Maxisměs Fík, mix pšeničních křupavých lupínků, čokolády, fíků, datlí, banánu a mandlí.

Nejeden ze zákazníků se po objednání jednoho balení nebo degustačního tubusu vrací s objednávkou třeba šesti kusů.

Kolik lidí nyní obsluhuje objednávky vašich zákazníků?

Mixit_Martin.jpgMartin (na fotce vlevo): První dva měsíce jsme zvládali obsluhovat objednávky často sami (mnohdy i do noci), nárazově s pomocí brigádníka. Nyní se chystáme přijmout minimálně jednoho stálého pracovníka a začátkem školního roku s přesunem provozovny plánujeme optimalizaci celého procesu menším týmem pracovníků.

Jaké máte další plány?

Martin: Kromě toho, že musíme zapracovat na PR a marketingu, plánujeme hlavně zmiňované zvýšení kapacit. Dost si slibujeme od Tomášova dalšího projektu, konceptu nadstandardního rychlého a zdravého stravování v centru Prahy, kde zákazník nahlédne pod pokličku zkušeným kuchařům a může ovlivnit finální podobu svého jídla. V poměrně rozsáhlých prostorách by mělo vzniknout i nové odběrové a „mixovací“ místo. Vzhledem k tomu, že očekáváme podobnou klientelu, mohly by oba projekty přinést vzájemnou synergii. Cest je mnoho jak zjišťujeme, jde jen o to nic neuspěchat a zároveň nepropásnout.

Za Bio-info.cz se ptal Tom Václavík

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft říjen rgt
Po Út St Čt So Ne
40       1 2 3 4
41 5 6 7 8 9 10 11
42 12 13 14 15 16 17 18
43 19 20 21 22 23 24 25
44 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Hynek: Jako zákazníkovi Vodafonu se mi to líbí, že se snaží jít energii...
Vodafone se připojil k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje,
Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,