Rozhovor Bio-info: Jana Matoušková, společnost PRO-BIO

Jana_Matou__kov___Pro_bio_160.jpg Tentokrát jsme si pro rozhovor zajeli až na sever Moravy. Jana Matoušková ve Starém Městě pod Sněžníkem řídí marketingový tým společnosti PRO-BIO.   

Jano, Vy jste se do společnosti PRO-BIO vrátila po mateřské dovolené. Co se za tu dobu v oblasti trhu s biopotravinami změnilo?

Na trhu je širší nabídka biopotravin, přibývá prodejen, kde je primárně v nabídce BIO, pro řetězce je dnes naprostou samozřejmé mít BIO ve svém sortimentu. Lidé mají více informací, pečlivě si vybírají a sází na kvalitu. Změnilo se nákupní chování lidí a pro objednávky využívají také e-shopy. Na trhu jsou dva nové časopisy, které se zabývají tématikou BIO. BIO se stále častěji objevuje v sortimentu hotelů, restaurací, dostává se do jídelníčku škol a školek.  Těší mě, že se rozrůstají řady jak spotřebitelů, tak ekologických farmářů.

A co změnilo ve společnosti PRO-BIO za dobu, po kterou jste ve firmě nebyla?

Firma udělala velký pokrok hned v několika oblastech. Implementovali jsme IFS - mezinárodní systém kontroly  kvality  a procesů, investovali jsme do nových laboratorních zařízení v laboratoři, nových technologií ve mlýně, rekonstruovali jsme administrativní budovu a zmodernizovali interiér, rozšířili jsme skladovací prostory. Začali jsme ekologicky hospodařit na farmě ve Velkých Hostěrádkách na Břeclavsku. Majitelé pan Hutař a pan Matěj předali vedení výkonné ředitelce Janě Lysákové, a sami se tak mohou věnovat oblastem rozvoje firmy, které jsou jim nejbližší. Zároveň přišli noví lidé a vnesli do firmy novou chuť a energii do dalších projektů, rozšířili jsme řady na marketingu, a mohla bych pokračovat. Je toho mnohem více, důležité je to, že PRO-BIO je firma s inovativním přístupem a neustále pracuje na tom, abychom mohli uspokojit stále náročnější zákazníka.

velk___Host__r__dky_pro_bio445.jpgPole v obci Hostěrádky

Co Vás momentálně nejvíce zaměstnává?

Momentálně se maximálně soustředíme na přípravu BIOSLAVNOSTí. Letos pořádáme již 8. ročník! Vzpomínám s radostí na úplný začátek v roce 2006, kdy s původní myšlenkou uspořádat Biodožínky přišel František Winter. Z této myšlenky se zrodil koncept BIOSLAVNOSTí a ten každoročně vylepšujeme. Vloni nás navštívilo přes 2 000 lidí, z nichž velká většina se vrací opakovaně. Jedná se o naši největší akci pro širokou veřejnost a nabízíme bohatý program pro všechny věkové kategorie. Více informací je na www.bioslavnosti.cz a termín 13. 7. 2013 v areálu PRO-BIO ve Starém Městě pod Sněžníkem.

St__nek_PRO_BIO_445.jpgStánek společnosti PRO-BIO na Bioslavnostech

Jaké novinky chystáte na vánoční biotrh?

Novinky v našem sortimentu budou představeny právě na zmiňovaných BIOSLAVNOSTECH. Následně je nabídneme do distribuce, tedy od srpna či září by měly být plošně k dostání. Na září-měsíc biopotravin připravujeme zcela novou řadu. Nemohu dnes říci přesně, o co půjde, mohu jen nastínit, že chceme splnit dlouhodobé přání spotřebitelů. Chystáme se zaměřit na bezlepkový sortiment v BIO kvalitě. V květnu jsme spustili provoz bezlepkové balírny a nyní intenzivně budujeme nový bezlepkový mlýn, který by měl být plně v provozu od ledna 2014. Pro informaci již dnes máme v sortimentu 300 výrobků bez lepku. 

Bal__rna_bezlepek_pro_bio.jpgNová bezlepková balírna

O biopotraviny mají stále více zájem také restaurace a jídelny. Co jim můžete nabídnout?

Jsme přesvědčeni, že kvalitní potraviny z bio surovin mají v jídelníčku restaurací, škol i školek z mnoha důvodů své důležité místo. Rozhodli jsme se proto sortiment rozšířit o produkty ve velkých gastro baleních, vhodných pro gastronomická zařízení i velké rodiny.

Mnohá stravovací zařízení již naše bioprodukty využívají a my jim chceme nabídnout i odpovídající servis v podobě informačních materiálů o méně známých druzích potravin, včetně způsobů jejich přípravy a tipy na gastronomické využití. Spolupracujeme například na projektu „Přirozená péče o zdraví dětí“, jehož odbornou garantkou je poradkyně na zdravou výživu Mgr. Margit Slimáková. Tuto oblast neustále rozšiřujeme a i v budoucnu ji bude věnována velká pozornost.

Děkuji za rozhovor. Více o PRO-BIO, obchodní společnosti s r.o. na www.probio.cz

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31       1 2 3 4
32 5 6 7 8 9 10 11
33 12 13 14 15 16 17 18
34 19 20 21 22 23 24 25
35 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,