Restaurant Day poprvé v České republice

restaurant_day_logo_110.jpg Začalo to v Helsinkách a rychle se to šíří mezi všemi nadšenci, kteří si chtějí na jeden den zkusit mít restauraci, říká se tomu Restaurant day!  

Restaurant Day se koná 4krát ročně a nejbližší termín připadá na 18. května. Stačí si zdarma zaregistrovat místo (doma, v parku, v zavedené restauraci) své restaurace na www.restaurantday.org a vaše "restaurace" se tak dostane do mobilní aplikace, kterou si mohou všichni zdarma do svých mobilních telefonů stáhnout a tak snadno najdou vaše prodejní místo! 


restaurant_day.jpgAť už amatér nebo profesionál či majitel restaurace, všichni se mohou zapojit a zkusit nabízet své delikatesy. Vše je zdarma a prodejní ceny vašich výrobků si určujete sami. Pokud chcete, připojte se ke skupině Restaurant Day Prague na facebooku a nabízejte své výrobky na krásném travnatém místě v srdci Vršovic od 11h dopoledne, kterému se říká Tržíček.  V ten samý den odpoledne se zde a v přilehlém okolí koná vršovický festival Korso Krymská a to až do pozdních nočních hodin.

Restaurant Day je slavnost jídla a pití, kdy si může kdokoli otevřít svou vlastní restauraci na jeden den. Na jednoduchý princip festivalu pop up restaurací přišla skupinka milovníků jídla v Helsinkách. V květnu 2011 se v rámci prvního Restaurant Day otevřelo na 40 restaurací po celém Finsku a tato událost se okamžitě setkala s velkou úspěšností a tento festival jídla a pití se rozšířil po celém světě.

Momentálně  to vypadá tak, že během 24 hodin se otevře na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku po Tokio a nápadům se meze nekladou. Kdokoli, kdo si troufá, může si neformálně zkusit zažít něco nového: mít na chvíli své vysněné bistro nebo restauraci. Pokud je zrovna krásně, ideální je postavit stůl na trávník a improvizovaný stánek je hotov. Lidé se po celém světě učástní Restaurant Day jednak pro zábavu a požitek z nových chutí, ale i zkušenost a investici do budoucna..


Tento karneval jídla a pití může dostat snadno zajímavý přesah, protože je ku příkladu skvělou příležitostí pro kreativní kolektivy, kteří chtějí navázat kontakt s podobně smýšlejícími lidmi, představit svůj tým, projekt nebo aktivity a to nejen co se gastronomie týká. Restaurant Day navíc zapadá do současných trendů zdravého stravování, lokálních surovin a trhů nebo komunitního smýšlení.

Více informací na : www.restaurantday.org, facebook: Restaurant Day Prague

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,