Restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental

ZlataPraha.jpg Ačkoli v Česku přibývá příznivců biopotravin, kvalitních restaurantů, kde si na biomenu opravdu pochutnáte, zatím u nás příliš není. O to je nová tradice sezonních biomenu v luxusní Zlaté Praze hotelu InterContinental vzácnější.    

Luxusní restaurant, shlížející pyšně na starou Prahu a panorama Hradčan z 9. patra hotelu InterContinental, by se klidně mohl spokojit s pohádkovým výhledem z terasy, zázemím hotelu a špičkovým interiérem. Zdejší šéfkuchař Jan Horký, mimochodem držitel ocenění Nejlepší kuchař roku 2007/08, však ví, že pro kuchyni jsou pravým zlatem kvalitní suroviny. A ty v kvalitě bio jsou nejen zdravější, ale hlavně lépe chutnají a z pokrmu dělají skutečný luxus. Bio je zárukou toho, že plodiny nebyly chemicky ošetřovány ani zpracovány podivnými chemikáliemi označovanými pro zjednodušení písmenem E a zvířata netrpěla v nedůstojných podmínkách, nadopovaná antibiotiky. Odborníci na zdravou výživu navíc doporučují připravovat pokrmy z produktů sezonních a místních. S jejich dodáním mají však české restauranty dlouhodobě problémy, protože v Česku se trh s místními biopotravinami teprve rozvíjí. Praze navíc dlouhodobě chybí tradice trhů s čerstvým ovocem či masem od místních farmářů, a tak se odebírá ve velkém ze zahraničí a suroviny ztrácejí na čerstvosti.

Zlatá Praha udává trendy české kuchyni

Zlatá Praha se však rozhodla tento začarovaný kruh prolomit a po pečlivém výběru oslovila přední české ekofarmy z celé republiky, aby připravila luxusní pětichodové biomenu, složené výhradně ze sezonních potravin. Vždy na jaře a na podzim jej představuje ve formě „Večeří pro budoucnost".

Úspěšnému a lahodnému jarně-letnímu biomenu vévodila zelená barva jarní přírody v podobě lahodného hráškového krému s mléčnou pěnou, doprovázející chuť jihočeského candátka. Chuť obohacovaly dozvuky Velikonoc v podobě jehněčího hřbetu a příchod léta ohlašovala polabská bublanina z raných třešní jako od babičky. Zlatou tečkou každého chodu byla skvěle chuťově sladěná biovína z Čech i Moravy.

Podzimní biomenu vstoupilo na jídelní lístek Zlaté Prahy 16. října a vzhledem k nástupu spadaného listí je typicky sezonní a výživné, zaměřené na příchuť hříbků a lanýžů a sytou, plnou chuť vína.

ZlataPraha_desert.jpgTradice luxusních bio menu je další výraznou stopou na cestě kvalitní české gastronomie ke světové cuisine, která ví, že dobrá surovina má cenu zlata. A kdo jiný měl tuto tradici zahájit než Zlatá Praha. Doufejme, že na ni brzy navážou i ostatní restauranty, nejen ty luxusní, a ze značky BIO se stane nikoliv módní výstřelek, ale samozřejmost.

 

 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft červenec rgt
Po Út St Čt So Ne
27     1 2 3 4 5
28 6 7 8 9 10 11 12
29 13 14 15 16 17 18 19
30 20 21 22 23 24 25 26
31 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,