Rawfest 2016: V hlavní roli živé jídlo

Raw_food_fest_logo_120.jpg Hvězdami 3. ročníku festivalu RawFest jsou nejlepší britský raw šéfkuchař Russell James a topmodelka Helena Houdová.    

Už za necelý měsíc propukne v Praze zaručeně „nejživější“ festival v Evropě. Třetí ročník RawFestu, festivalu rawfood, zdravého životního stylu, sportu a inspirace, otevře své brány 4. – 5. června na ostrově Štvanice. Nejnovější trendy v přípravě raw pokrmů odhalí exkluzivní hosté v čele s Russellem Jamesem, podle The Times nejlepším britským raw šéfkuchařem současnosti. Návštěvníci se také mohou těšit na magické setkání s topmodelkou a milovnicí živého jídla Helenou Houdovou. Kromě degustací a kulinářských workshopů RawFest zve na sportovní vyžití, bohatý doprovodný program i zábavu pro nejmenší.

RAWFest15_demo_stage445.jpg„V roce 2014 vznikl RawFest jako jednodenní oslava živého jídla, dnes je to už tradiční festival, který přináší inspiraci pro bohatší a kvalitnější život. Letošní ročník jsme uchopili jako přehlídku aktuálních trendů v živé gastronomii a zdravém životním stylu v podání výjimečných osobností z různých koutů Evropy,“ popisuje za pořadatele RawFestu Tereza Havrlandová, zakladatelka a majitelka společnosti Lifefood. A upřesňuje: „Návštěvníci mají šanci ochutnat to nejlepší z raw kulinářské alchymie - od vybraných delikates a sýrů přes šťavnaté dezerty až po osvěžující nápoje z exotického ovoce. Naučí se tyto pokrmy připravovat, vyslechnou si zajímavé přednášky, vyzkouší netradiční sporty, ale především si užijí pohodovou atmosféru s exkluzivními hosty a po boku stejně naladěných nadšenců z Čech i zahraničí.“

Hvězdný šéfkuchař Russell James poprvé v České republice

Pořadatelům RawFestu se podařilo do Čech přilákat zářivou hvězdu raw gastronomického nebe – Russella Jamese (www.therawchef.com), kterého deník The Times označil za nejlepšího britského raw šéfkuchaře současnosti. Russell se aktivně věnuje osvětě živého jídla, vede kurzy rawfood a má tisíce fanoušků po celém světě. Jeho specialitou jsou odlehčené chleby a raw sendviče, kterým zasvětí svou sobotní kulinářskou show.

Vše o přípravě a benefitech nápojů z divokých trav přiblíží Piter Caizer z Německa, o dobrodružstvích z cest promluví novodobí nomádi, stravující se podle principů raw, dvojice La France Crue. Slovenského souseda bude na RawFestu reprezentovat oblíbená bloggerka a milovnice ovocných pokrmů Nikoleta Kováčová z Raw Mother and Daughter.

RawFest miluje topmodelka Helena Houdová

Topmodelka_a_milovnice_rawfood_Helena_Houdova_hv__zdou_RawFestu_2016200.jpgVzácným hostem RawFestu 2016 bude zakladatelka Nadačního fondu Slunečnice a maminka tří dětí Helena Houdová, která proslula zejména svými úspěchy ve světovém modelingu, kde zároveň razila jako jedna z prvních směr veganství. Jaká byla cesta z titulních stran luxusních magazínů k vášni pro rawfood a osobitému životnímu stylu – o svůj příběh se Helena podělí vskutku netradičním způsobem, pro návštěvníky festivalu připraví šamanský rituál.

Fenomén rawfood aneb Čerstvé a bez chemie

Rawfood – čerstvé jídlo bez lepku, laktózy, přidaných cukrů, konzervačních látek a jiných aditiv – si v posledních letech získává stále více příznivců. Živé pokrmy ze zeleniny, ovoce, ořechů a semen se připravují za nízkých teplot do 42 °C, a díky tomu obsahují vysoké množství minerálů, vitamínů a jiných zdraví prospěšných látek. Prvním a největším výrobcem českých raw potravin je pořadatel RawFestu, společnost Lifefood. Ta se za deset let existence vypracovala na absolutní špičku a dnes se může pochlubit nejširší nabídkou raw dobrot na trhu.

Zvýhodněné vstupenky na RawFest v prodeji

Mimo kulinářské workshopy a ochutnávky menu vyhlášených raw restaurací čeká návštěvníky atraktivní program v přednáškovém stanu s Margit Slimákovou, Cecílií Jílkovou, Katkou Královou z Nevýchovy a dalšími. Po celý víkend poběží lekce jógy, soutěže v paddleboardingu, dynamické sporty nebo tzv. glasswalking neboli chůze po skle. Na své si přijdou také nejmenší návštěvníci, kteří si mohou zadovádět ve výtvarných dílnách nebo na boulderingové stěně.

Zvýhodněné vstupenky jsou k dostání v síti GoOut, nejlevnější jednodenní startují už od 180 Kč.

Více na www.rawfest.cz

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,