První farmářské tržiště na Praze 1 otevře ministr zemědělství Fuksa

Elektrokolo_Franti__ek_Farm____sk___trh_1.jpg Nejen návštěvníci, ale také profesionální gastronomie si od 12. května 2011 přijde v Praze na své! Nákupy i dodávky potravin z trhu do restaurací nebo domů vám z tržiště prvního pražského obvodu dovezou na elektrokole!  

Farmářské tržiště Praha (občanské sdružení Archetyp), provozovatel tržišť Kubáň, Náplavka a Jiřák, otevírá ve čtvrtek 12. května 2011 v 10:00 nové farmářské tržiště s názvem FRANTIŠEK. Nachází se totiž na vltavské náplavce na Dvořákově nábřeží, u Čechova mostu pod ulicí Na Františku (mezi hotelem Intercontinental a nemocnicí Na Františku) v Praze 1.  Trhy tu budou probíhat každý čtvrtek od 8 do 18 hodin.

Tržiště otevře a pokřtí ministr zemědělství Ing. Ivan Fuksa, který bude mít také krátkou zahajovací řeč.
„Mám radost z toho, že se otvírají nová farmářská tržiště a po úspěšné loňské sezóně ta letošní slibuje ještě víc možností. Farmářské trhy totiž přinášejí užitek výrobcům i kupujícím. Pro zemědělce je tento přímý prodej nejen dalším zdrojem příjmů, ale i cestou, jak propagovat výrobky, které obvykle produkují v malém množství, a nemají tudíž možnost proniknout s nimi do široké obchodní sítě. Pro spotřebitele je to příjemná alternativa k nákupu v běžných obchodech. Lidé stále častěji dávají přednost nákupu na trzích před neosobními supermarkety a žádají kvalitu a čerstvost.“ říká ministr zemědělství Fuksa.

N__b__e_____Franti__ek_Farm____sk___trh_1.jpgNejen veřejnosti Prahy 1 se představí více než 35 farmářů a výrobců potravin, většinou s českou sezónní zeleninou, řezanými bylinkami, ovocem, kvalitními uzeninami, rybami, masem, sladkým i slaným pečivem. Na tržišti je možné využít nákladní cyklodopravu jako „taxi“ a nechat si dovézt nákup domů nebo potraviny do restaurace na nákladním kole.

To je součástí konceptu Zeleného tržiště, který v současné době vzniká v dílně Občanského sdružení Archetyp. Dopravu elektrokoly i objednávky zeleniny, ovoce, bylin, ryb a masa bude možné objednávat na telefonu manažera farmářského tržiště František, anebo e-mailem restaurace@farmarsketrziste_cz či ve formuláři na webových stránkách www.farmarsketrziste.cz.

Součástí slavnostního otevření bude živá hudba a zábava pro děti. Program slavnostního otevření proběhne od 10:00 do 13:00. Kulinářskou událostí slavnostního dne bude kuchařská prezentace Jana Horkého, šéfkuchaře restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental Praha, kapitána národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18         1 2 3
19 4 5 6 7 8 9 10
20 11 12 13 14 15 16 17
21 18 19 20 21 22 23 24
22 25 26 27 28 29 30 31
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,