První farmářské tržiště na Praze 1. Jmenuje se František!

farmarske_trhy_kuban_logo_1.jpg Nejen návštěvníci, ale také profesionální gastronomie si od 12. května 2011 přijde v Praze na své! Nákupy i dodávky potravin z trhu do restaurací nebo domů vám dovezou na elektrokole!  

Farmářské tržiště Praha (občanské sdružení Archetyp), provozovatel tržišť Kubáň, Náplavka a Jiřák, otevírá ve čtvrtek 12. května 2011 nové farmářské tržiště s názvem FRANTIŠEK. Nachází se totiž na vltavské náplavce na Dvořákově nábřeží, u Čechova mostu pod ulicí Na Františku (mezi hotelem InterContinental Praha a nemocnicí Na Františku) v Praze 1.
Trhy tu budou probíhat každý čtvrtek od 8 do 18 hodin.

N__b__e_____Franti__ek_Farm____sk___trh_1.jpgOd čtvrtka 12. května se představí nejen veřejnosti Prahy 1 více než 35 farmářů a výrobců potravin, většinou s českou sezónní zeleninou, řezanými bylinkami, ovocem, kvalitními uzeninami, rybami, masem, sladkým i slaným pečivem. Doplňkový sortimentem budou i nápoje, víno, pivo a občerstvení na místě. Mezi hity sortimentu patří nesporně český bílý i zelený chřest či čerstvé sladkovodní ryby.

Elektrokolo_Franti__ek_Farm____sk___trh_1.jpgVelkou novinkou tohoto tržiště je služba, která návštěvníkům i restauracím (nejen v Praze 1) poskytne dopravu potravin až domů, resp. až do restaurace na nákladním (cargo) elektrokole. Elektrokola budou šoférovat zkušení cyklisté z iniciativy Auto*Mat. Elektrokolo uveze téměř 120 kg a od klasického kola se liší možností přidat k lidské síle také elektrický pohon, například při jízdě do kopce. Výhodou elektrokol je jejich mobilita i nulová ekologická zátěž! Dopravu surovin pomocí elektrokol mohou využívat zejména restaurace, které preferují čerstvé dodávky surovin v daný den. Doprava koly v centru Prahy není náročná na parkování a nezatěžuje přívětivé prostředí Starého města a uliček Malé strany výfukovými zplodinami. Možnost využít cyklodopravu jako „taxi“ je součástí konceptu Zeleného tržiště, který v současné době vzniká v dílně Občanského sdružení Archetyp. Dopravu elektrokoly i objednávky zeleniny, ovoce, bylin, ryb a masa bude možné objednávat na telefonu manažera farmářského tržiště František, anebo e-mailem restaurace@farmarsketrziste_cz či ve formuláři na webových stránkách www.farmarsketrziste.cz.

Součástí slavnostního otevření je kulturní program: živou hudbu obstará Motovidlo, oči, uši i bránici potěší divadlo Trakař a pro malé diváky bude kouzlit kouzelník Absolon. Program slavnostního otevření proběhne od 10:00 do 13:00, program uvede herec a moderátor Petr Vacek. Kulinářskou událostí slavnostního dne bude kuchařská prezentace Jana Horkého, šéfkuchaře restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental Praha, kapitána národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Všem přítomným návštěvníkům připraví tříchodové degustační menu: Krém ze zeleného chřestu s chřestovým rizotem, Zauzené filátko ze pstruha s pěnou ze zakysané smetany a citrónovým želé a do třetice Grilované filátko ze pstruha s chřestovým tartare a bylinkovým olejem.   

Tržiště František je pod záštitou 1. zástupce starosty Městské části Prahy 1 Daniela Hodka a pod odbornou garancí šéfkuchaře hotelu InterContinental Praha, prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Kontinentálního ředitele Světové asociace kuchařských spolků pro Centrální Evropu pana Miroslava Kubece.

Buďte srdečně zváni na slavnostní otevření trhu František 12. května 2011 od 10 hodin.

Více informací najdete na www.farmarsketrziste.cz

Kompletní přehled farmářských trhů najdete v Seznamech Bio-info.

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18         1 2 3
19 4 5 6 7 8 9 10
20 11 12 13 14 15 16 17
21 18 19 20 21 22 23 24
22 25 26 27 28 29 30 31
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,