PROBIO mouky z polí bez chemie

PROBIO_mouka_psenice.jpg Už máte nakoupené mouky na vaše velikonoční pečení? S obdobím Velikonoc přichází doba tradičních svátečních pokrmů, bez nichž si tyto svátky neumíme představit.   

Pokud si letos chcete připravit typická velikonoční jídla trochu zdravěji a lehčeji, přináší vám společnost PROBIO několik nápadů.

Inspirujte se na jejich blogu. Využijte tipy v akci za výhodnou cenu, celý přehled výrobků naleznete zde.

Velikonoce.JPG

Společnost PROBIO zná každý krok vzniku svých bio mouk – od půdy, pěstování a sklizně až po čištění, mletí a balení.

Probio_mouky_bal__rna.JPG

"Takto vypadají dubnová pole na naší ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách, mladé rostlinky potřebují ještě hodně slunce, deště a živin z půdy, než z nich vyroste zralé obilí, které pak nameleme do našich bio mouk. Hospodaření bez chemických postřiků a průmyslových hnojiv vyžaduje více péče, více času a více zkušeností. Porost pravidelně kontrolujeme, plevel usměrňujeme prutovými branami… žádná nebezpečná chemie… a tak se na našich polích daří polnímu ptactvu, užitečnému hmyzu i důležitým žížalám", říká Barbora Hernychová ze společnosti PROBIO.

Obiln___pole_farma_Velk___Host__r__dky_445.jpg

Velikonoční recepty

Mazanec symbolizující návrat slunce patří k neodmyslitelným velikonočním pokrmům. Máme pro vás recept ze špaldové bio mouk, s ořechy a muškátovým oříškem

Mazanec

300 g celozrnné špaldové mouky Probio, 300 g bílé pšeničné mouky Probio, 100 g přírodního třtinového cukru Probio, 120 g másla, 3 žloutky ze šťastných vajec, 40 g droždí, 250 ml mléka nebo rýžového nápoje ISOLA BIO, 60 g hrozinek, citrónová kůra z chemicky neošetřeného plodu, muškátový oříšek, 50 g vlašských ořechů, mandle Probio, sůl

Do 3 lžic vlažného mléka či rostlinného nápoje (například rýžový nápoj Isola Bio) rozmícháme 1 lžíci cukru, 1 lžíci mouky, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Mouku smícháme s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, do nichž jsme vmíchali špetku soli. Potom přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu. Pak nalijeme kvásek, rozpuštěný tuk a vypracujeme tuhé těsto. Při zpracování těsta přidáváme mléko či rýžový nápoj postupně dle potřeby. Těsto přikryjeme a necháme vykynout.

Do vykynutého těsta zapracujeme opláchnuté rozinky a hrubě nasekané ořechy. Potom jej rozdělíme na polovinu, vytvarujeme 2 bochánky, které potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme spařenými a oloupanými mandlemi nakrájenými na tenké plátky. Vrcholy mazanců nařízneme na kříž a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Jarní čistící polévka s čerstvými bylinami a červenou pšenicí – vitalita, energie, vláknina a vitamíny – přesně to, co naše tělo na jaře potřebuje

O__echov___mazanec_ze___paldov___mouky.jpgJarní zeleninová polévka s červenou pšenicí a krutony

100 g mrkve, 70 g jarní cibulky, 70 g pórku, 40 g řapíkatého celeru, 40 g petržele, hrst čerstvého špenátu, hrst mladých jarních kopřiv, čerstvý tymián, 2 lžíce oleje, hrst petrželky, cca 800 ml vody, 200 g brambor, pepř, sůl, libeček, 80 g červené pšenice Naše biofarma, 100 celozrnného pečiva

Červenou pšenici uvařte dle návodu. Očištěnou mrkev, řapíkatý celer a petržel nakrájejte na plátky. Na oleji zpěňte pórek a jarní cibulku nakrájenou na kolečka, přidejte nakrájenou zeleninu a osmahněte. Zalijte vodou, osolte, opepřete a vařte do poloměkka. Poté přidejte na kostičky nakrájené brambory a vařte téměř doměkka. Ke konci varu přidejte červenou pšenici, nasekaný čerstvý špenát, kopřivy a čerstvý tymián.  Dochuťte mořskou solí, libečkem a petrželkou. K polévce podávejte krutonky z celozrnného pečiva.

Věděli jste, že červená pšenice patří mezi české superfood a působí jako antioxidant? Více zde

Jarn___zeleninov___pol__vka_s___ervenou_p__enic__.JPGKrásné velikonoce přeje PROBIO

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft srpen rgt
Po Út St Čt So Ne
31       1 2 3 4
32 5 6 7 8 9 10 11
33 12 13 14 15 16 17 18
34 19 20 21 22 23 24 25
35 26 27 28 29 30 31  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,