Pro dobré maso zblízka do Mikrofarmy

mikrofarma_logo_oval_color.jpg ŘEZNICTVÍ MIKROFARMA vzniklo před pěti lety jako nápad mít konečně zdroj dobrého masa po ruce. Z Moravy, hovězí, vyzrálé, za sucha stařené a nejen domů, ale i do vyhlášené brněnské restaurace La Bouchée, která patří jednomu ze dvou majitelů Mikrofarmy.   

„Pak jsme přidali vepřové, drůbež, jehněčí, uzeniny, doplňky k masu, nesmělo chybět víno a dobré pivo, zelenina, kváskové pečivo... Naši koncepci nakonec nejlépe vystihuje mikrokampaň MASO., protože vše v Mikrofarmě se točí jen kolem masa, tedy i doplňkový sortiment. Prostě maso a tečka. Tomu odpovídá označení cedulek na prodejně - Maldonská sůl na steak je v kategorii NA MASO, víno K MASU, kuchařky jsou O MASE“, říká Lucie Frgalová,.manažerka marketingu.  „Rozmanitost špičkových potravin pod jednou střechou – to je Mikrofarma“, doplňuje ji Martin Kuncek, spoluzakladatel Mikrofarmy.

Burger_z_vyzraleho_hoveziho_v_bistru1.jpgHlavním cílem Mikrofarmy je přinést kvalitní lokální maso, mnohdy i s certifikátem BIO, precizně zpracované našimi řezníky, od farmářů ke konečnému spotřebiteli, s kulturou prodeje odpovídající nejlepším obchodům. Takže nabízí hovězí maso z několika statků z Vysočiny, vepřové z Dubňan, drůbež z Bíteše a husy z Vlčkova. Žádné složité objíždění trhů, nakoupit můžete vše pěkně po ruce v centru města na jednom místě s kompletním servisem.

Hovezi_vysoky_rostenec_Rib_Eye_steak_Mikrofarma1.jpg„Brzy jsme začali také s vlastní výrobou. Připravujeme například vepřové ve vlastní šťávě od našeho řezníka Mirka, ale i pastrami od řezníka Františka, taliány, paštiky, tenké grilovací klobásky, řeznická sekaná, krůtí, vepřová a hovězí šunka... teď je aktuální sezonní vinná klobáska s pořádnou porcí moravského vína. Dodržujeme tradiční postupy bez chemie, bez lepku, jen maso a přírodní koření, ruční výroba“, doplňuje Lucie Frgalová.

To vše rozjeli v Maloměřicích na Selské ulici. Pak přidali druhý obchod v samém centru Brna, na Moravském náměstí, tentokrát včetně bistra. „Zákazník si může ukázat na maso a my mu ho dáme na gril a uděláme na počkání před jeho očima. Nejoblíbenější jsou naše burgery ze za sucha vyzrálého masa, hot dogy z našich jehněčích a vepřových klobásek, pořádně velké sendviče napěchované naší šunkou a hlavně pastrami. Chleba máme od Mariny, toasty a bulky si necháváme dělat jen pro nás z máslového těsta. Omáčky a kečupy vyrábí naši kuchaři. V poledne se k nám chodí na polévky a pomalu pečená a dušená masa. Teď v chladných dnech frčí vývar v kelímku do ruky“, vysvětluje Lucie.

  • Mikrofarma prodejna: Selská 81, Brno
  • Mikrofarma prodejna a bistro: Moravské náměstí 4, Brno
  • Mikrofarma prodejna a bistro: Jiřího z Poděbrad 9, Praha

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,