PRO-BIO stánek na festivalu EVOLUTION patřil bezlepkovým a minoritním plodinám

PRO_BIO_sro1101.jpg Dominantou letošního stánku společnosti PRO-BIO ze Starého Města pod Sněžníkem byly produkty z čiroku, červené čočky, dvouzrnky, červené pšenice, špaldy a dalších surovin spadajících do kategorií bezlepek či minoritní plodiny.   

Díky prostorné expozici o rozloze téměř padesát metrů čtverečních představila firma zákazníkům široké spektrum novinek. Nabídla ochutnávky, recepty i praktické rady k vaření. Zákazníky zaujaly především nové bezlepkové mouky z čiroku, červené čočky či žlutého hrachu. „Jedná se o další rozšíření bezlepkové řady z našeho bezlepkového bio mlýna. Návštěvníci byli velmi mile překvapeni netradičními recepty a chutěmi nových typů pokrmů z našich surovin. Těší nás, že ochutnávka čirokové buchty, čirokové kaše, sušenek z červené čočky či dipu ze žlutého hrachu měly velmi pozitivní ohlasy“, říká Ing. Barbora Hernychová z marketingového oddělení společnosti PRO-BIO.

Podstatnou část expozice věnovala firma prezentaci tzv. minoritních plodin, které se na území střední Evropy dříve běžně pěstovaly. Firma se již čtvrtým rokem podílí na realizaci výzkumného projektu Healthy Minor Cereals, jehož cílem je podpořit pěstování těchto plodin a navrátit je do lidské výživy.  „Minoritní plodiny sami pěstujeme na naší ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách na jižní Moravě, přibližujeme je lidem a pomáháme v jejich zařazení do jídelníčku. Původní nepřešlechtěné plodiny, mezi něž patří pšenice špalda, jednozrnka, dvouzrnka, oves a žito mají v naší výživě své místo a jsou velkým přínosem pro lidský organizmus“, vysvětluje Barbora Hernychová.

T__m_PRO_BIO_445.jpgPříkladem využití minoritních plodin jsou nové chlebové směsi BILONIE, které společnost PRO-BIO vyvinula podle vlastních receptur. Kromě chlebových směsí nabízí řada BIOLINIE směsi na pohankový perník, makovník, rizota, polévky či palačinky.

„Jsme potěšeni, že náš stánek navštívili herečky Kateřina Winterová a Linda Rybová, s nimiž od počátku spolupracujeme na pořadu Herbář, herečka, dabérka a propagátorka biopotravin Kamila Špráchalová, hudebník, skladatel a dirigent Varhan Orchestrovič Bauer s rodinou či cvičitel a propagátor jógy Václav Krejčík“, prozrazuje Barbora Hernychová.

Další akcí společnosti PRO-BIO jsou letní BIOSLAVNOSTI konané 9. 7. 2016 v areálu firmy ve Starém Městě pod Sněžníkem. Letošní jedenáctý ročník nese podtitul „Chléb a víno“.

Zeleninov___sal__t_z_dvouzrnky_s_olivami_a_balk__nsk__m_s__rem_445.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18         1 2 3
19 4 5 6 7 8 9 10
20 11 12 13 14 15 16 17
21 18 19 20 21 22 23 24
22 25 26 27 28 29 30 31
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,