PRO-BIO obnovuje provoz Češkova mlýna v Jarcové

__e__k__v_ml__n_v_Jarcov__110.jpg Z kapacitních důvodů zprovoznila společnost PRO-BIO uzavřený Češkův mlýn v Jarcové na Valašsku a navýšila produkci svých bio mouk.   

Jedná se již o třetí mlýn na bio mouky, které firma provozuje, z nichž jeden je ryze bezlepkový.

Činnost Češkova mlýna firma zahájila v listopadu 2014, kdy byl certifikován pro výrobu biopotravin nezávislou kontrolní organizací KEZ, o.p.s. „Reagujeme tak na stále stoupající poptávku po našich bio moukách,“ vysvětluje Martin Hutař ml., technolog mlýna společnosti PRO-BIO. Celou výrobu včetně zadávání technologických parametrů výroby a činnosti malé laboratoře spravuje firma sama.

__e__k__v_ml__n_v_Jarcov__445.jpgV Češkově mlýně se prozatím mele žito a pšenice setá. Do budoucna plánuje firma navýšení kapacity výroby o 100 procent a celkový roční výkon 3 000 tun mouky. „Za předpokladu dostatečného množství vstupní suroviny tak budeme schopni zvyšující se poptávku zákazníků uspokojit,“ upřesňuje Martin Hutař ml.

Kromě výhod jako je čerstvost a vysoká kvalita mouk, se firma zaměřuje i na vyšší obsah vlákniny a minerálních látek. Mlýn disponuje odlišnými mlecími technologiemi než stávající mlýn ve Starém Městě. Díky této technologii stoupá při mletí celozrnných mouk výtěžnost až na více než 90 procent zrna. To je výtěžnost, kterou plánuje firma dosahovat i v  mlýně ve Starém Městě (místo dnešních 85 procent).

mlyn_probio_uvnitr445.jpgVíce vymleté zrno obsahuje větší množství obalových vrstev. „Mouky z této nové provozovny jsou „více celozrnné“ a tmavší než mouky mleté ve Starém Městě,“ dodává Ing. Eva Kallasová, manažerka kvality společnosti PRO-BIO.  

„Češkův mlýn byl se stávající technologií zavřen 2 roky. Díky nám je opět v provozu,“ prozrazuje Martin Hutař ml. Od svého založení roku 1933 si mlýn vybudoval na Valašsku tradici. Byl místem, kam si lidé chodili pravidelně kupovat čerstvé mouky. „Tuto tradici chceme obnovit. Naplňuje naši filosofii, kdy oživujeme, tzn. brownfields a navazujeme na práci našich předků,“ doplňuje Martin Hutař ml.

Zdroj: tisková zpráva

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,