Předvánoční Bionadílka od PRO-BIO přináší nápady a tipy na vánoční pečení a vaření

Probio_vanoce_15120.jpg Od 9. 11. do 23. 12. 2015 nakoupíte vánoční produkty společnosti PRO-BIO za výrazně nižší ceny tak, abyste je mohli vyzkoušet.   

Nabídku těchto produktů naleznete ve vybraných prodejnách, jejichž úplný seznam naleznete zde, či objednávejte na e-shopu www.bioweb.cz.

Využijte také vánoční recepty.

15 malých kroků, které můžete vyzkoušet

  1. Ke klasické bílé pšeničné mouce, přidejte do vašich těst část mouky celozrnné špaldové. Stačí nahradit 1/3 a pečivo tím získá příjemnou oříškovou vůni a chuť a vaše tělo obohatíte cennými živinami.
  2. Ke kypření používejte přírodní kypřicí prášek bez fosfátů tzv. vinný kámen. Tato surovina vzniká přirozeným usazováním při skladování vína a má perfektní kypřící vlastnosti.
  3. Dopřejte si vanilkový cukr z pravé vanilky. Poznáte ho podle malých černých teček a silné vanilkové vůně.
  4. Vánoce - to jsou vůně a chutě koření. Použijte ty v kvalitě bio. Máte tak jistotu, že nebyly chemicky ošetřeny ani ozařovány.
  5. Upřednostňujte kvalitní vysokoprocentní čokoládu a  kakao, ne jejich náhražky.
  6. Nejen cukrem se dá sladit. Bílý řepný cukr bez melasy zbytečně ochuzuje naše tělo o minerální látky a nedodává mu nic potřebného. Slaďte medem, javorovým či agávovým sirupem, sušeným ovocem či tmavým třtinovým cukrem s obsahem melasy.
  7. Sušené ovoce je lepší sladkost pro děti než průmyslově vyráběné barevné bonbóny. Můžete je dětem dát do mikulášského balíčku či přibalit na svačinu do školy i na výlet.
  8. Mléko ve vánočních těstech zkuste nahradit obilninovým nápojem. Například lehce nasládlý rýžový nápoj je skvělou surovinou do těst, krémů i pudinků. Naše tělo nezahleňuje, nepřekyseluje ani nevyvolává alergické reakce.
  9. Místo klasické strouhanky na obalování vyzkoušejte kukuřičnou strouhanku. Je přirozeně bezlepková a řízečky v ní obalené budou výborně křupat.
  10. Připijte si bio vínem či bio sektem. Hrozny na výrobu bio vín pocházejí z ekologických vinic, které nejsou chemicky hnojeny ani ošetřovány chemickými postřiky.
  11. Užijte si předvánoční úklid s ekologickými prostředky. S přírodními produkty bez chemických dráždivých přísad zvládnete kompletní úklid od oken a zrcadel až po koupelnu a kuchyně. Ekologické prostředky obsahují éterické oleje, které ničí bakterie a navíc krásně voní.  Provoňte si byt levandulí, citrónem či pomerančem.
  12. Smažte na kvalitní bio oleji. Vánočního kapra či oblíbené řízky osmažte v bio oleji určeném speciálně na smažení. Jeho základem je slunečnicový olej, upravený tak, aby se ani při velmi vysokých teplotách nepřepaloval.
  13. Zahřejte se bio čajem. Ať již preferujete bylinné, černé, zelené či ovocné čaje, vybírejte vždy ty kvalitní. Značka bio vám zaručí, že použité suroviny nebyly chemicky ošetřeny a přinesou vašemu tělo opravdový užitek.
  14. Mlsejte semínka a ořechy. Slunečnice, dýně, mandle, kešu, kokos a další jsou vynikající svačinkou či doplňkem vašich pokrmů. Posypte si jimi polévku, hlavní jídlo či ranní kaši. Obsahují spousty cenných vitamín, minerálních látek a oleje, které vaše tělo v zimě potřebuje. Předem si je můžete lehce na sucho opražit na pánvi. Budou příjemně křupavé a lépe stravitelné.
  15. Vařte ze zahřívacích plodin. Podle makrobiotiky patří pohanka a jáhly k tzv. zahřívacím plodinám. Dodávají tělu silnou tepelnou energii, a proto se hodí především na přípravu podzimních a zimních pokrmů.
PB_vanocni_akce_2015_A4.jpg

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
36   1 2 3 4 5 6
37 7 8 9 10 11 12 13
38 14 15 16 17 18 19 20
39 21 22 23 24 25 26 27
40 28 29 30        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,