PRAGUE FOOD FESTIVAL – Gastronomický svátek číslo 1

Prague_Food_Festival_Logo.jpg Od 20. do 22.června proběhl na Slovanském ostrově Žofín 2 . ročník PRAGUE FOOD FESTIVALU 2008, kterého se zúčastnilo 37 nejlepších restaurací vybraných z publikace Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT.  

Během tří slunečných dnů navštívilo areál Slovanského ostrova 10 997 platících návštěvníků.

V rámci doprovodného programu proběhlo 9 pivních degustací odborně vedených starším obchodním sládkem Plzeňského Prazdroje Václavem Berkou a Pavlem Průchou.

Velký ohlas měly také cooking shows, které se v Čechách konaly poprvé v tak velkém rozsahu. V průběhu tří festivalových dnů se v improvizované kuchyni vystřídala celá plejáda zvučných jmen. Například Zdeněk Pohlreich, který zaujal svým nápadem, jak divákům předvést, co vše se dá udělat s obyčejným vejcem. Velký úspěch měl i Martin Matys z Ambiente Brasileiro, který vyprávěl o jihoamerickém hovězím mase.

Prague_Food_Festival_Bio_stan.jpgNa Prague Food Festivalu se letos také představily biopotraviny. Nejen, že některé přítomné restaurace z biosurovin běžně vaří, biopotraviny měly svůj vlastní stan. Bio stan provozovala společně Biopekárna Zemanka a prodejna biopotravin Biotop. Návštěvníkům festivalu se tak představily jak sušenky z Biopekárny Zemanka, tak i další sortiment BIO - avokádové oleje, med pana Pintíře, mléčné výrobky z Mlékárny Valašské Meziříčí, párky z Moravanu Petřvald, mošt ze Zámeckých sadů Chrámce, ledovou špaldovou kávu společnosti Pro-bio, čaje ze Sluneční brány, čerstvé šťávy z Repixgroup a sirupy z Tradice Bílých Karpat a také uherák z Biofarmy Sasov.

 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,