Pozvánka na semináře pro potravináře

PKCR_logo.jpg Potravinářská komora České republiky si Vás dovoluje pozvat na seminář „Kvalita potravin - nástroj, který ovlivňuje rozhodování spotřebitele “.  

Kvalita potravin - politika kvality je jednou ze současných priorit politiky EU.Označování potravin je považováno za velmi významnou oblast, která se v konečném důsledku dotýká všech provozovatelů potravinářských podniků, ale i všech spotřebitelů neboť významně ovlivňuje rozhodnutí spotřebitele pro konkrétní výrobek z široké nabídky. Je v zájmu výrobců a zpracovatelů zajistit ochranu práv k označení takovýchto výrobků pomocí dostupných prostředků. Chráněná označení, jako další z nástrojů politiky kvality, umožňují lepší obranu proti zneužívání jinými, konkurenčními obchodními nebo výrobními partnery. Ti mají často snahu parazitovat na dobré pověsti již zavedených označení. V rámci semináře bude prezentován význam informací a označení na potravinách z hlediska zvyšování bezpečnosti potravin, zvyšování konkurenceschopnosti. Součástí semináře je i praktický návod na získání chráněných označení původu.

Označování potravin patří mezi nejsložitější oblasti v rámci potravinového práva v Evropské unii.
V současné době se odhaduje, že v rámci evropské potravinové legislativy, obsahuje požadavky na označování potravin více než čtyřicet právních předpisů.Podnikatelé při své výrobní a obchodní činnosti označují výrobky nebo služby, které uvádějí na trh, nejrůznějšími označeními. Tím se snaží upozornit spotřebitele nebo zákazníka na to, že daný výrobek nebo služba pochází právě od nich a že má vlastnosti příznačné pro jejich produkci nebo obchod. Užívání označení výrobků a služeb přispívá ke zlepšení pozice podnikatele na trhu a ve vztahu ke konkurenci a k zákazníkům umožňuje snadnější orientaci a výběr při nákupu.

Seminář je určen pro management malých a středních podniků, kteří jsou odpovědní za výrobu a zpracování, výrobci a zpracovatelé podnikající jako fyzické osoby, kteří zajišťují výše uvedené činnosti sami nebo na smluvní bázi, odpovědní pracovníci velkých podniků s odpovědností za výrobu a zpracování.

Další skupinou příjemců jsou pracovníci odpovídající za chod zkušebních nebo poloprovozních jednotek v oblasti potravinářství.

Program semináře

Čas

Téma

Hl. lektor/alternativní zástupce

Od

Do



9:00

9:30

Registrace účastníků



9:30

10:00

Zahájení

ÚVOD DO PROBLEMATIKY


Ing. Tomáš Kreutzer/

ředitel PK ČR

alternáti -

Ing. Miroslav Koberna,CSc.- ředitel PK ČR

Ing. Dana Večeřová - tisk. mluvčí PK ČR

10:00

10:45



INFORMACE NA POTRAVINÁCH - KLÍČOVÉ ELEMENTY PRO VOLBU SPOTŘEBITELE

Mgr. Markéta Chýlková,

vedoucí legislativní oddělení, PK ČR



10:45

11:00



Přestávka



11:00



11:45

Zvyšování bezpečnosti potravin prostřednictvím správného značení výrobků

Ing. Jan Pivoňka, VŠCHT,

Doc. Voldřich, VŠCHT

Dr. R. Ševčík



11:45

12:30

Kvalita potravin a ochrana spotřebitele před falšovanými potravinami

Doc. Voldřich, VŠCHT,

Dr. Čížková, VŠCHT

Ing. Rajchl, VŠCHT

12:30

13:20



Oběd

13:20

14:05

SPECIFICKÉ A KVALITATIVNÍ ZNAKY REGIONÁLNÍCH A TRADIČNÍCH POTRAVIN

Robert Kastner,

GetBusiness International

Rakousko

14:05

14:50

Pravidla pro výrobu a obchod s biopotravinami

Ing.Martin Leibl, Ph.D./ Ing. Jiří Jungr

odbor ekolog. zemědělství a obnovitelných zdrojů  energie MZe

14:50

15:35

Zeměpisná označení a označení původu zemědělských výrobků a potravin



Ing. Jiří Kolařík, MZe

Mgr. Michael Hrnčíř, MZe

Samostatné odd.průmyslově právní ochrany



15:35  -  DISKUSE/ZÁVĚR SEMINÁŘE

Termíny seminářů

Termín

Kraj

Město

Místo konání

Doba

úterý

3. 11.

Jihomoravský kraj

Brno

Hotel Voroněž 2

Křížkovského 47, Brno



9.00 - 16.00

středa

4. 11.

Zlínský kraj

Zlín

Interhotel Moskva

náměstí Práce 2512, Zlín



9.00 - 16.00

úterý

10 .11.

Praha a Středočeský kraj

Praha

Hotel Olympik,

U Sluncové 14, Praha 8



9.00 - 16.00

středa

11. 11.

Ústecký kraj

Ústí nad Labem

INTERHOTEL BOHEMIA

Mírové nám. 6/2442, Ústí/n L



9.00 - 16.00

čtvrtek

12.11.

Plzeňský a Karlovarský kraj

Plzeň

PRIMAVERA Hotel&Congress centre, Nepomucká 1058/128, Plzeň

9.00 - 16.00

středa

18. 11.

Jihočeský kraj

České Budějovice

Hotel Gomel, Pražská 14

České Budějovice

9.00 - 16.00

čtvrtek

19.11.

Kraj Vysočina

Jihlava

Hotel Gustav Mahler,

Křížová 4, Jihlava



9.00 - 16.00

středa

25.11.

Královéhradecký kraj

Jičín

Hotel Jičín, Havlíčkova ul. 21, Jičín



9:00 - 16:00

čtvrtek

26.11.

Pardubický kraj

Pardubice

Hotel EURO, Jiráskova 2781, Pardubice



9.00 - 16.00

 

 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,