Pozvánka na seminář Bio ve Zlínském kraji

krava_s_mlekem110.jpg Zjistěte víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách ve Zlínském kraji.   

Zájem o lokální biopotraviny je stále na vzestupu. Veřejnost se více zajímá o kvalitu a původ potravin a také o způsoby, jak podpořit lokální zemědělskou produkci. Mnohdy však chybí potřebné informace. Právě z tohoto důvodu vznikl projekt BIO v regionu, jehož cílem je zvýšit informovanost spotřebitelů o biopotravinách, jejich zpracování a dostupnosti.

Zjistit víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách ve vašem - Zlínském kraji můžete na semináři, který pořádá Bioinstitut, o.p.s. Uskuteční se ve středu 10. května 2017 od 10:00 hod na Střední škole zemědělské a přírodovědné (nábřeží Dukelských hrdinů 570) v Rožnově pod Radhoštěm. Tématem budou mléčné výrobky a faremní zpracování-výroba biopotravin. Seminář je určen především pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.

V úvodu semináře představí Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) rozsah a dostupnost bioprodukce ve Zlínském kraji. Pravidla zpracování bioproduktů přímo na farmě a prodeje ze dvora přiblíží Ivan Hrbek (Svaz faremních zpracovatelů). Těšit se můžete na prezentace ekosedláků, kteří ve Zlínském kraji vyrábí potraviny přímo na farmách - pozvání přijali Miroslav Horut (minimlékárna Rožnov pod Radhoštěm), Tomáš Ondruch (ovčí farma ve Valašské Bystřici) a Ludmila Mužikovská za AGROFYTO spol. s r. o. (dodavatel biomléka a bio hovězího masa). Přínosy a úskalí zpracování českého biomléka přiblíží Jana Novotná (Mlékárna Valašské Meziříčí). Milan Berka (KEZ o.p.s.) posluchačům vysvětlí pravidla certifikace a značení biopotravin a seminář uzavře Milan Drgáč (PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců) a Renata Vaculíková (IS Kopanice) prezentací aktivit v kraji a pozvánkou na ekozemědělské akce v roce 2017.

Pro účastníky semináře bude připravena ochutnávka biopotravin z regionu včetně čerstvého sýru, který vyrobí z biomléka před vlastním seminářem vybraní studenti zemědělské školy pod odborným vedením Ivana Hrbka.

Na seminář pak naváže kulatý stůl s diskuzí o možnostech lokálních farem zásobovat školní jídelny, který je organizován sdružením Skutečně zdravá škola.

Projekt BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje Bioinstitut, o.p.s. za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR. 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
35             1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30            
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,